Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Κορονοϊός: "Εκτόξευση" με 4.309 κρούσματα σήμερα - 79 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο

 


Βύρωνας, Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.04.2021
Βρείτε μας
Στα "ύψη" παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως καταδεικνύουν και σήμερα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Νέα «έκρηξη» γνώρισαν τα κρούσματα σήμερα (06/04), τα οποία διαμορφώθηκαν στα 4.309, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει τη σαρωτική του πορεία, παρατείνοντας τις ασφυκτικές συνθήκες στα νοσοκομεία.
Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 79 νέοι θάνατοι.
Ακόμη, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε 751, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 526, σημειώνοντας άνοδο άνω του 20% το τελευταίο 24ωρο.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κοντά στα επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί το 2021.
Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 06 Απριλίου 2021, ΕΟΔΥ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.04.2021
Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 06 Απριλίου 2021, ΕΟΔΥ
Εν τω μεταξύ, η Αττική παραμένει σε ισχυρό κλοιό πίεσης, λόγω της πανδημίας, καθώς για ακόμη μία ημέρα, κατέχει τη «μερίδα του λέοντος», όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων.
«Καμπανάκι» έχει σημάνει, πάντως, και για τη Θεσσαλονίκη.
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «κινούμαστε σε ρυθμούς Νοεμβρίου», περιγράφοντας με «μελανά χρώματα» την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Γιατροί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.04.2021
Ελλάδα
Στο κόκκινο η Αττική με 1.883 κρούσματα, 622 στη Θεσσαλονίκη - Η κατανομή των κρουσμάτων

Συζητήσεις για περαιτέρω άνοιγμα με φόντο την κρίσιμη επιδημιολογική εικόνα

Τα κρούσματα παραμένουν, εδώ και έξι συνεχόμενες εβδομάδες, σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, με το τελευταίο ρεκόρ να καταγράφεται την περασμένη Τρίτη (30/03), όταν ο αριθμός τους «εκτοξεύτηκε» σε 4.340.
Για τον κίνδυνο ενός νέου ρεκόρ προειδοποίησε, σήμερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μην αποκλείοντας τα 5.000 κρούσματα σήμερα ή αύριο.
Την ίδια στιγμή, η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) συνεχίζεται, με τα νοσοκομεία της Αττικής να δέχονται το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας.
Γιατροί - κορονοϊός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.04.2021
Ελλάδα
"Όσοι λένε ότι κουράστηκαν να κάνουν μία βόλτα στα νοσοκομεία, θα καταλάβουν τι σημαίνει κούραση"
Ενδεικτικές είναι οι πληροφορίες για ελλείψεις σε κλίνες και πληρότητα στις ΜΕΘ που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα.
Μάλιστα, εντός ενός 24ωρου έγιναν 279 εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως μετέδωσε νωρίτερα το MEGA.
Υπό αυτά τα δεδομένα και καθώς τα πρώτα βήματα για τη σταδιακή άρση του lockdown έχουν ήδη γίνει (με το άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και καταστημάτων λιανεμπορίου), ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλοςέκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων πριν το Πάσχα, χαρακτηρίζοντάς το «τρομακτικά επικίνδυνο».
Εντούτοις, ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός στο άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, ωστόσο επεσήμανε πως πρέπει να γίνεται μόνο μεταξύ περιοχών με το ίδιο ιικό φορτίο και για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία.
Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.04.2021
Ελλάδα
Βατόπουλος: Τα στοιχεία των επόμενων ημερών κρίνουν το άνοιγμα σχολείων – Τι είπε για το Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...