Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: "Καθαρό" το όπλο της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου

 


Η αστυνομία στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, στον Άλιμο, στις 9 Απριλίου, 2021 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.04.2021
Βρείτε μας
Το όπλο που χρησιμποιήθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ήταν "καθαρό", όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση.
Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση σχετικά με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το OPEN, από την εξέταση προέκυψε πως το όπλο είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη υπόθεση.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, θα γίνει και δεύτερη, ίσως και τρίτη, βαλλιστική στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Τη δολοφονία του δημοσιογράφου, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του, έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ συνδράμουν και κλιμάκια άλλων υπηρεσιών, όπως ενημέρωσε η ΕΡΤ.
Από το πρωί αστυνομικοί είναι στην περιοχή ψάχνοντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να ρίξουν περισσότερο «φως» στη δολοφονία και την πορεία που ακολούθησαν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ.
Η αστυνομία στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, στον Άλιμο, στις 9 Απριλίου, 2021 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.04.2021
Ελλάδα
Γιώργος Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης καλεί Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για τη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας
Παράλληλα, στο επίκεντρο έχουν μπει και πιθανές επικοινωνίες στην περιοχή που μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών ή και των ατόμων που τούς προσέλαβαν, καθώς η υπόθεση εξετάζεται ως «συμβόλαιο θανάτου».
«Όπλο» στα χέρια των Αρχών είναι οι καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων που είδαν, έντρομοι, τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Πρόκειται για τρεις εργαζομένους του δήμου, που εκτελούσαν εργασίες στην περιοχή.
Ένας εξ αυτών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως όλα έγιναν σε μερικά δευτερόλεπτα, 15 με 20, και ο δημοσιογράφος δεν πρόλαβε να «βγάλει ούτε ανάσα» όπως είπε.

Τα σενάρια για τους δράστες

Όσον αφορά στους δράστες, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως και τώρα, πρόκειται για δύο άνδρες οι οποίες έφτασαν στο σημείο με ένα σκουρόχρωμο σκούτερ.
Ο συνοδηγός του οχήματος, που ήταν αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τον δημοσιογράφο, φορούσε ένα μπουφάν με μοτίβο παραλλαγής, μία μαύρη μάσκα προσώπου και δεν είχε κράνος, ενώ ήταν μετρίου αναστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει «στοχευμένες» χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο

  ΚΌΣΜΟΣ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 05:57:35 / Τελευταία Ενημέρωση: 07:57 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τη...