Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Ιάκωβος Τσούνης: Έκλεισε τα μάτια του ο μέγας ευεργέτης

 

Κοινωνία 
 Ενημερώθηκε στις: 


Οάγνωστος και ταπεινός ευπατρίδης Ιάκωβος Τσούνης, γνήσιος απόγονος των αγωνιστών του 1821, έπειτα από τη δωρεά «μαμούθ» 23.000.000 ευρώ και την απόφαση να διαθέσει το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα. Περνώντας πλέον στην αιωνιότητα και στο πάνθεον των ελλήνων ευεργετών. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, νοσηλευόταν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ας θυμηθούμε τι γράφαμε για τον μεγάλο αυτό ευεργέτη, όταν η πλειοψηφία των ΜΜΕ αγνοούσε ακόμα και την ύπαρξη του.

Γεννήθηκε στην Εγλυκάδα Πατρών το 1924. αλλά πάνω απ’ όλα βάζει την πατρίδα και την προσφορά. Πρόκειται για τον Ιάκωβο Τσούνη, μια σπάνια περίπτωση ευπατρίδη, ο οποίος αποφάσισε να δώσει όλη την περιουσία του (πολλών εκατομμυρίων ευρώ) στις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες ήδη έχει ενισχύσει έως τώρα με τεράστια ποσά. Σήμερα έφυγε από κοντά μας.


Ήταν το 13ο παιδί της οικογένειας του Κωνσταντίνου Τσούνη και της Μαρίας, με καταγωγή από τη Βλασιά Καλαβρύτων. Απόγονοι των αγωνιστών Πετμεζαίων, των Λονταίων και των Δημακοπουλαίων που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στο έθνος. Ο Ιάκωβος Τσούνης ήταν μόλις 16 ετών όταν αποφάσισε να φορέσει τη στρατιωτική στολή και να πολεμήσει στα βουνά της Αλβανίας. Η περίπτωση του έφηβου πολεμιστή έγινε μάλιστα αντικείμενο θαυμασμού από το BBC και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα.

Ο Ιάκωβος Τσούνης από εκείνη την τρυφερή ηλικία έβαζε πάνω απ’ όλα την πατρίδα. Και το πράττει μέχρι σήμερα, έχοντας προσφέρει στην πατρίδα 23.000.000 ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...