Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Μητσοτάκης: Γιατί το lockdown δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα - Τι είπε για Πάσχα και εστίαση


Βρείτε μας
Το άρθρο ανανεώνεται
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.
Το lockdown δεν απέδωσε τα αναμενόμενα όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι δύο βασικοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Ο πρώτος έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και ο δεύτερος με την κούραση των πολιτών από τα μέτρα περιορισμού.
«Ο κόσμος είναι 14 μήνες σε αυτή την περιπέτεια, στο πρώτο κύμα υπήρχε φόβος. Τώρα οι νέοι θεωρούν ότι και να αρρωστήσουν δεν πειράζει καθώς θα το περάσουν στο "πόδι"».
Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι για αυτόν κυρίως τον λόγο δόθηκαν στον πληθυσμό αυτές οι λεγόμενες «ανάσες ελευθερίας» με το άνοιγμα για παράδειγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων εκτιμώντας ότι αυτό το μέτρο «λειτούργησε σωστά».
Για τις μετακινήσεις το Πάσχα απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση λέγοντας πως θα απαντήσουν οι ειδικοί σε αυτό. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο πολιτικής απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα αν τελικά οι επιστήμονες δεν επιτρέψουν τις μετακινήσεις κατά τις γιορτές.
Αναφερόμενος στην εστίαση είπε ότι αυτή θα ανοίξει μετά το Πάσχα και σε εξωτερικούς χώρους. Όπως τόνισε ο καιρός αποτελεί σύμμαχο και γενικότερα είναι καλύτερο να είμαστε έξω. Σε κάθε περίπτωση προανήγγειλε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κεφαλαιακή ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...