Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Το πρώτο πλοίο με σιτηρά έφυγε από το λιμάνι της Οδησσού


Το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά έφυγε από το λιμάνι της Οδησσού

Πλοία ακτοφυλακής της Ουκρανίας στο λιμάνι της Οδησσού - RIA Novosti, 1920, 01.08.2022
Πλοία της ακτοφυλακής της Ουκρανίας στο λιμάνι της Οδησσού. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΑΓΚΥΡΑ, 1 Αυγούστου - RIA Novosti. Το πρώτο πλοίο με φορτίο σιτηρών αναχώρησε από το λιμάνι της Ουκρανίας, αναφέρει το CNN Turk .
«Το πλοίο έφυγε από το λιμάνι της Οδησσού», αναφέρει το μήνυμα.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας , αποστολή καλαμποκιού εστάλη στον Λίβανο .
Στις 22 Ιουλίου, εκπρόσωποι της Ρωσίας , της Ουκρανίας , της Τουρκίας και του ΟΗΕ υπέγραψαν συμφωνίες για την άρση των περιορισμών στην προμήθεια ρωσικών προϊόντων για εξαγωγή και στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, εκτελεστική γραμματέα της Οικονομικής Επιτροπής για την Αφρική , Βέρα Σονγκουέ, η εφαρμογή της «συμφωνίας προϊόντος» θα επιτρέψει την προμήθεια 23 εκατομμυρίων τόνων ουκρανικών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές.
Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα δηλώσει την απειλή μιας επισιτιστικής κρίσης λόγω έλλειψης σιτηρών. Με τη σειρά της, η Δύση κατηγόρησε τη Ρωσία για το γεγονός ότι τα δημητριακά από την Ουκρανία δεν εισέρχονται στις παγκόσμιες αγορές. Η Μόσχα αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός έβαλε φωτιά σε σιτηρά στο λιμάνι της Μαριούπολης και εξόρυξε επίσης μέρος της Μαύρης Θάλασσας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...