Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Οι Έλληνες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ ανέλαβαν να πληρώνουν την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων και των οικονομικών υποχρεώσεων της Ουκρανίας Τα 50 δισ. ευρώ θα αναλωθούν για την διατήρηση εν ζωή του κρατικού μηχανισμού - 5 δισ.ευρώ ξεχωριστά μόνο για όπλα 01.02.2024 | 17:51

 

Μπορεί στο πεδίο του μετώπου ο Β.Ζελένσκι να μην έχει κάτι να επιδείξει ειδικά μετά και την αποτυχημένη αντεπίθεση αλλά η ΕΕ σήμερα αποφάσισε να τον διατηρήσει στην ζωή μέσω της ανάληψης πληρωμής ουσιαστικά του ουκρανικού κράτους, δηλαδή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να συνεχίσει να υπάρχει.

Αυτό σημαίνει απλά ότι οι Έλληνες στο μέρος του ποσού που μας αναλογεί θα κληθούν να πληρώνουν μαζί με τους φορολογούμενους πολίτες των υπολοίπων κρατών – μελών, πλέον τους μισθούς των Ουκρανών Δ.Υ. αλλά και ότι άλλων οικονομικών υποχρεώσεων το Κίεβο θα έχει.Βέβαια από αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν και όλα τα διεφθαρμένα στοιχεία της ουκρανικής δημόσιας ζωής (ουκ ολίγες φορές συνελήφθησαν πολιτικοί με μετρητά να προσπαθούν να διαφύγουν από την χώρα) και αυτό η ΕΕ προσπαθεί να το μετριάσει ανακοινώνοντας ότι θα κάνει ετήσιο έλεγχο!

Ποιος από τους ακόλουθους υπουργούς θεωρείτε ότι είναι πιο αντιπαθής για το πολιτικό του έργο;Χωρίς δημόσιο δεν υπάρχει κράτος και η ΕΕ (όπως είχαν κάνει και οι ΗΠΑ) αποφασίζουν να το κρατήσουν ζωντανό. Δεν είναι τυχαίο ότι η αναφορά για νέα οπλικά συστήματα αφορά άλλο πρόγραμμα που κοστολογείται μόλις στα 5 δισ. ευρώ.

Έτσι η  συμφωνία των «27» για την οικονομική βοήθεια ύψους 50 δισ. ευρώ για την Ουκρανία, στην οποία κατέληξε από νωρίς σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «εξασφαλίζει, από κοινού με τους εταίρους τη σταθερή, προβλέψιμη και βιώσιμη οικονομική στήριξη για την Ουκρανία την περίοδο 2024-2027», αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων των Ευρωπαίων ηγετών γιατί δεν θα μπορούσε πιο επίσημα να γραφεί ότι θα πληρώνουμε τους μισθούς του ουκρανικού δημοσίου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, η ευρωπαϊκή βοήθεια που προορίζεται για την Ουκρανία την περίοδο 2024-2027 δεν θα υπερβαίνει τα 50 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 33 δισ. ευρώ θα χορηγηθούν υπό τη μορφή δανείων και τα 17 δισ. ευρώ με τη μορφή μη επιστρεπτέας στήριξης.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει την ανάγκη να εξασφαλιστεί η οικονομική στήριξη για την Ουκρανία, η οποία θα συμβάλει στην ανάκαμψη, την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της ενταξιακής διαδικασίας στην Ένωση, με σκοπό την πιθανή μελλοντική ένταξη στην Ένωση.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Ειρήνης (EPF), το Συμβούλιο θα εξετάσει την προτεινόμενη αύξηση του συνολικού δημοσιονομικού της ανώτατου ορίου, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στο ποσό των 5 δισ. ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει επίσης την επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η παράδοση πυρομαχικών και πυραύλων στην Ουκρανία, ιδίως εν όψει της δέσμευσης να παρασχεθεί στην Ουκρανία ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ιράν: Η Ερυθρά Ημισέληνος διέψευσε τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ραΐσι

  Newsroom   Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 21:45 Έκτακτη είδηση CNN GREECE Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την είδηση για την «εξαφάνιση» του ελικοπτέρου...