Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Εκλογή προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητούν οι «87» - Πάνω από 100 υπογραφές

 

Στέφανος Κασελάκης
Από τη χθεσινή επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλία | EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ


Κορυφώνεται ο «πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την εσωκομματική αντιπολίτευση να αυξάνει την πίεση στον πρόεδρο του κόμματος, καθώς αν δεν δεχτεί την πρόταση για εκλογές, τότε θα καταθέσουν πρόταση μομφής

Η πρώτη κίνηση στη σκακιέρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι ήδη δρομολογημένη. Οι «87» είναι έτοιμοι να καταθέσουν κείμενο που θα ασκεί σκληρή κριτική κατά του Στέφανου Κασσελακη, με δια ταύτα το αίτημα για προεδρική κάλπη.

Κατά πληροφορίες οι υπογραφές στο κείμενο έχουν ξεπεράσει τις 100, ενώ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από τα μέλη της Κ.Ε. Αν ο Στ. Κασσελακης δεχθεί την πρόκληση, τότε... εκλογές. Αν όμως δεν σηκώσει το γάντι, οι 87 έχουν έτοιμη και τη δεύτερη κίνηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: κατάθεση πρότασης μομφής.

Προηγήθηκε βαριά ήττα για τον πρόεδρο στην Επιτροπή Κατασταστικού, η οποία καταψήφισε χθες τις κυριότερες προτάσεις του για τη δομή του κόμματος: την κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής και της η Οργάνωσης Μελών. Τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν τη μείωση του αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής (από 300 που είναι σήμερα, στα 200) και συμμερίστηκε την ανάγκη αλλαγής του ονόματος του κόμματος.

Κατά συνέπεια η κεντρική ιδέα για πανίσχυρο πρόεδρο δεν πέρασε και σ’ αυτό είχαν αποφασιστική συμβολή οι ίδιοι οι «Κασσελίστας», καθώς ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για όλον τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και για τα επιμέρους στρατόπεδα, όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.». Σύμφωνα πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης θα θέσει στην Κ.Ε. το αίτημά του για κάλπες και αν δεν σηκώσει το γάντι ο άλλοτε προστατευόμενός του, τότε θα ζητήσει επίσης να τεθεί σε ψηφοφορία το «ναι» ή «όχι» στις κάλπες για εκλογή προέδρου (Βλ. «Οχι σε κόμμα… Κασσελάκη και από Κασσελίστας"»).

Οι διήμερες εργασίες της συνεδρίασης της Κ.Ε. στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens θα ξεκινήσουν με την ομιλία του κ. Κασσελάκη στις 12 μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εν αναμονή της απόφασης του Ταμείου Ανάκαμψης: 51.000.000 ευρώ για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

  COEUROPE / Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, 22:07:37 / Τελευταία Ενημέρωση: 08:13 Μετά την τελική έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης έρχονται...