Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Η πλευρά των «87» αναζητά ανάχωμα με δέσμευση για σεβασμό στο καταστατικό

 SYRIZA

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024. | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI


Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τον οδικό χάρτη των εκλογών.

«Κόκκινες» γραμμές που θα αποτρέψουν φαινόμενα σαν αυτά που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο κόμμα, επιχειρούν να τραβήξουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συνεδριάζει με αντικείμενο τη συγκρότηση οδικού χάρτη για την  εκλογή νέου προέδρου.

Αυτό περιλαμβάνει και τα κριτήρια που θα οριστούν για να έχει κανείς το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότηταΣύμφωνα με πληροφορίες μέλη της Π.Γ. που πρόσκεινται στην ομάδα των «87» κατέθεσαν την πρόταση οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος να δεσμευτούν ότι σέβονται και αποδέχονται το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Πρόκειται για μια σαφή κίνηση να αποτραπεί επανάληψη των πρόσφατων αναταράξεων μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη, την οποία ο ίδιος αρχικά με τη στάση του έδειξε να αποδέχεται αλλά μερικές μέρες μετά χαρακτήρισε «εκτροπή». Από κοντά και συνεργάτες του, που αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων η Θεοδώρα Τζάκρη. Η τελευταία συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία.

Επιπλέον, θέτουν και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τα οικονομικά των υποψηφίων, με στόχο την διαφάνεια. Πρόκειται για άλλη μια πρόβλεψη που φαίνεται να στοχεύει στην αποτροπή νέων σίριαλ όπως αυτό που εξελίχθηκε με την υπόθεση του Πόθεν Έσχες του Στ. Κασσελάκη.

Ειδικότερα, απ' την πλευρά των «87», κάποιοι τόνισαν στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. ότι ανάμεσα στα κριτήρια που πρέπει να οριστούν είναι, εκτός από το Πόθεν Έσχες, η διερεύνηση τυχόν τεράστιων οφειλών σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Ένα άλλο κριτήριο είναι ο υποψήφιος να διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο, και όπως πέρυσι να συγκεντρώσει τουλάχιστον 30 υπογραφες μελών της Κ.Ε.

Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε και το θέμα της παραπομπής του έκπτωτου προέδρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στην παρέμβασή του ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να ξεκαθάρισε πως δεν είναι υπέρ ούτε της διαγραφής ούτε του διοικητικού αποκλεισμού του τέως προέδρου. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμήνυσε πως «πολιτικά δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την οιονεί διάσπαση που κάνει ο Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί – Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

  Έντονα καιρικά φαινόμενα  θα χτυπήσουν τη χώρα τις επόμενες ώρες με τον μετεωρολόγο  Κλέαρχο Μαρουσάκη  να κάνει σχετική προειδοποίηση. Σύ...