Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία, αλλά όχι για όλα τα παιδιά

 σχολεία αγιασμός

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς | Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi


Αγιασμοί σήμερα στα περισσότερα σχολεία της χώρας, εκτός από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις αίθουσες επιστρέφουν σήμερα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, με τη νέα σχολική χρονιά να ξεκινά με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Η ημέρα δεν έρχεται χωρίς προβλήματα, καθώς, λόγω της κακοκαιρίας Atena, τα σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραμένουν κλειστά έπειτα από σχετική απόφαση της περιφέρειας με την πρεμιέρα να αναμένεται για αύριο, Πέμπτη.

Κλειστά σχολεία σήμερα και στη Λήμνο, όπως αποφάσισε η δημοτική αρχή, καθώς η πρόβλεψη καιρού κάνει λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. 

Η νέα σχολική χρονιά, βέβαια, ξεκινά με σημαντικά προβλήματα, αλλά και υπό την απειλή της πλήρους διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης έπειτα από μπαράζ κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

Η σαρωτική κατάργηση τμημάτων στα σχολεία της χώρας έχει φέρει έκρηξη αγανάκτησης ανάμεσα στους γονείς, ενώ και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ διαψεύδουν ακόμη ένα success story που προσπαθεί να προωθήσει το Μαξίμου. Η έκθεση του Οργανισμού σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ουραγός στις κρατικές δαπάνες για την εκπαίδευση (διαβάστε σημερινό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών).

Παράλληλα, τα σχολεία ανοίγουν με σειρά δυσμενών αλλαγών που, παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες, φέρνουν πλήρη υποβάθμιση της εκπαίδευσης, αλλά και συντηρητικοποίηση/αυστηροποίηση του πλαισίου για τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ο Παύλος Φύσσας ζει»: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι UPD

  Eurokinissi  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.09.24 20:15 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Αυτές οι μέρες είναι του Παύλου - Αντιφασιστικ...