Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Καίει τις γέφυρες ο Πολάκης - «Έχω τριετή θητεία» λέει ο Κασσελάκης

 

Κασσελάκης - Πολάκης
EUROKINISSI


O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το γάντι σε πιθανούς αμφισβητίες. «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση... Θα τα πούμε στην Κ.Ε.» τονίζει ο Πολάκης

Στα άκρα το εσωκομματικό μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέφερε με εισήγησή του τον Παύλο Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με φόντο τη συζήτηση για νέες εκλογές.

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν» απάντησε ο βουλευτής Χανίων αναφερόμενος στην ενημέρωση του προέδρου της Κ.Ο. λίγο νωρίτερα.

Ο πρώην υπουργός τονίζει πως δεν γίνεται να διαγράφεται χωρίς καμία ενημέρωση πιστεύοντας ότι έτσι θα ξεμπέρδευαν μαζί του, αλλά και πως δεν αλλάζει σε τίποτα τις πολιτικές του θέσεις και την ανάγνωση του για το πολιτικό πρόβλημα.

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αναλυτικά στην κεντρική επιτροπή. Αξιακά, προγραμματικά και ό,τι χρειαστεί» είπε έξω από το κοινοβούλιο ο κ. Πολάκης, ο οποίας έχει ζητήσει αλλαγή ηγεσίας, όπως και άλλα στελέχη του κόμματος. Και τόνισε την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης  ανάγκη ύπαρξης δυναμικής προγραμματικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης, που θα ρίξει το Μητσοτάκη. 

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «ποινή» κατά του κ. Πολάκη για θέματα συμπεριφοράς, αλλά την ίδια ώρα προσπάθησε να να ρίξει τους τόνους, εκτιμώντας ότι «υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν». «Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο κ. Κασσελάκης έριξε το γάντι σε όποιον τον αμφισβητεί να προχωρήσει καταστατικά, μέσα στα όργανα, «σε ό,τι θεωρεί δόκιμο». «Έχω τριετή θητεία» διαμήνυσε μιλώντας στο κανάλι TRT. Στη συνέντευξή του επέλεξε να αναφερθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κατά την οποία είχε προχωρήσει σε προτάσεις βάσει των οποίων το κόμμα μετατρέπεται σε ακραία αρχηγικό με συγκεντρωτική δομή.

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι η «Κεντρική Επιτροπή που έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο έχει την εξουσιοδότηση από τον εαυτό της, από την ίδια την Κεντρική Επιτροπή πριν από μερικές εβδομάδες, να προχωρήσει σε μια εισήγηση καταστατικών αλλαγών προς το επικείμενο Συνέδριο, το οποίο το έχει η ίδια εξουσιοδοτήσει, και πάλι, και οργανώσει. Άρα λοιπόν, δεν πρόκειται να αποκλίνω από τον σκοπό τον οποίο έχουμε, ο οποίος είναι να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο κόμμα που να δίνει τη φωνή και την κυρίαρχη εξουσία στα μέλη» ισχυρίστηκε.

Σε ερώτηση εάν θα ξαναστηθούν κάλπες ο πρόεδρος του κόμματος εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχει «την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα, τις όποιες αλλαγές είχαμε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόζαμε ως πλαίσιο στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, μάλιστα, δεν είναι δηλαδή έκπληξη αυτό. Και προφανώς όταν υπάρχουν αλλαγές, υπάρχουν και τριβές. Είναι απολύτως θεμιτό».

Πρόσθεσε ότι «το βασικό είναι η κοινωνία να μπορεί να έχει μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία να είναι ανεξάρτητη, η οποία να έχει ένα ξεκάθαρο προοδευτικό όραμα. Όχι ένα μήνυμα που ξαφνικά -συγγνώμη που αναγκάζομαι να αντιπαρατεθώ με το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα- αλλά η απόφασή τους να στηρίξουν τη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής, παραδείγματος χάριν, για μένα δείχνει ότι αυτό είναι το νεφελώδες Κέντρο.

»Πρέπει να ξέρουμε λοιπόν τι πάει να πει προοδευτικό κόμμα και τι πάει να πει σύγχρονη Αριστερά. Και τι πάει να πει κάτι άλλο, το οποίο μπορεί να είναι ένα παρακλάδι του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μας εκφράζει αυτό. Δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, κυρίως. Βλέπετε ότι με αυτή τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική οι ανισότητες έχουν ξεφύγει. Οι ιδιωτικοποιήσεις που κάνουν, χωρίς κανένα κεντρικό όραμα για τη χώρα -είτε είναι στην Υγεία είτε είναι εδώ με τον οργανισμό για τη διαχείριση των υδάτων- δεν λύνουν τα προβλήματα» είπε.

Το σχόλιο της Ν.Δ.

Την επανένταξη Πολάκη σχολίασε η Νέα Δημοκρατία σπεύδοντας να εξαπολύσει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άλλο με την παρωδία του σίριαλ Πολάκη που έχει μονοπωλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε μιλήσει άλλωστε για τη μισή διαγραφή του που ξεχείλιζε από υποκρισία. Όμως, η σημερινή "επιστροφή" του κ. Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο και δεν μπορούμε να την αφήσουμε ασχολίαστη» υποστηρίζει η Ν.Δ.

«Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματός του και ταυτόχρονα λυπηρό ότι οι ιδέες και το ύφος του εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού» καταλήγει η Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ιράν: Η απάντηση στο Ισραήλ θα είναι συντριπτική δηλώνει ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

https://www.pentapostagma.gr/ Ο άξονας αντίστασης αναφέρεται σε ένοπλες οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή, συμπερι...