Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

«Στοπ» στις προτάσεις Κασσελάκη για τη δομή του ΣΥΡΙΖΑ

 Στέφανος Κασσελάκης

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


«Βόμβα» στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Απορρίφθηκαν οι κυριότερες προτάσεις του Κασσελάκη για αλλαγές στο κόμμα. Δεν καταργούνται Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή

Οι εργασίες της Επιτροπής Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ολοκληρώθηκαν τα... ξημερώματα, το αποτέλεσμα, όμως, έκρυβε μια έκπληξη για την ηγεσία. Οι κυριότερες, προτεινόμενες, από τον πρόεδρο του κόμματος, αλλαγές απορρίφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή δεν καταργούνται, όπως προέβλεπε η προεδρική πρόταση. Πάντως για την Κ.Ε. η Επιτροπή εισηγείται τη μείωση του αριθμού των μελών της, από 300 που είναι σήμερα, στα 200.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Κασσελάκης είχε προτείνει την αντικατάσταση της Κ.Ε. από 151μελή Εθνική Επιτροπή, με τη ex officio συμμετοχή βουλευτών, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων της Νεολαίας.

Αντιθέτως για το όνομα, η Επιτροπή συμμερίζεται την ανάγκη αλλαγής του (πέρασε με οριακή πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες). Επίσης, υιοθετήθηκε το μέτρο των τριών θητειών για τους βουλευτές, με αφετηρία το Συνέδριο του 2022.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου