Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
22:04
15/09/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Μεγάλες διαδηλώσεις είχαμε σήμερα σε Παρίσι, τη Ναντ, τη Ρεν και άλλες 100 πόλεις, οι οποίες διαδηλώσεις εκελίχθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις σε άγριες συγκρούσεις σώμα με σώμα με τις δυνάμεις ασφαλείας και τους εξαγριωμένους πολίτες.
 
Για μια ακόμη φορά χιλιάδες  πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας και των μέτρων λιτότητας του Φ.Ολάντ!
 
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης του Παρισιού, ένας διαδηλωτής και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ο ένας από τους αστυνομικούς φέρει έγκαυμα στο πόδι.
 
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν.
 
Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης. 
 
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν πριν και μετά την κινητοποίηση όπου ομάδες νέων φώναζαν συνθήματα όπως «όλοι σιχαίνονται την αστυνομία».
 
Στη Νάντη και τη Ρεν, δύο πόλεις της δυτικής Γαλλίας, σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς.
 
Στο Μπελφόρ, στα ανατολικά, η κινητοποίηση εξελίχθηκε σε διαδήλωση των εργαζομένων του ομίλου Alstom που ζητούν να μην κλείσει το τοπικό εργοστάσιο. Η διεύθυνση επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες μονάδες.
 
Οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η διαδήλωση είχε επίσης ως στόχο να συνεχιστούν οι πιέσεις απέναντι στην κυβέρνηση που κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την εκλογική βάση της.
 
«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εντελώς αδιάλλακτη κυβέρνηση. Ασφαλώς θα πληρώσει το τίμημα στις εκλογές και σε όλα τα επίπεδα», προέβλεψε η Σεσίλ Γκοντάρ-Λαλάν, του συνδικάτου Solidaires.
 
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA για τον περιφερειακό Τύπο και την Orange που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εξετάζει οκτώ σενάρια για την πρόθεση ψήφου με διαφορετικούς υποψηφίους της αριστεράς και της δεξιάς, όμως σε όλα τα σενάρια ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας ηττάται με μεγάλη διαφορά, με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησής του, Εμανουέλ Μακρόν, να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ φθάνει να συναγωνίζεται στήθος με στήθος ακόμη και με τον υποψήφιο του Κόμματος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.
 
Σε όλες τις εκδοχές, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο υποψήφιος της δεξιάς (ο Αλέν Ζιπέ ή ο Νικολά Σαρκοζί ή ο Μπρινό Λε Μερ) θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...