Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ωραιοκάστρου

sxoleio-prosfugopoula-630.jpg

Προσφυγόπουλα σε σχολική τάξηΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Οι αποφάσεις τριών συλλόγων δημοτικών σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου να μην καθίσουν προσφυγόπουλα στα θρανία που άλλες ώρες θα κάθονται τα παιδιά τους(!) οδήγησε σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου.
Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Αθανάσιος Τσολακίδης: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία, βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.
»Ως εκ τούτου, για λόγους ευθιξίας, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου».

Μαθήματα ξενοφοβίας

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ο μοναδικός δήμος στη βόρεια Ελλάδα που έχει επίσημα, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, κλείσει τις πόρτες σε ανήλικα παιδιά, βασανισμένα και κατατρεγμένα.
Επικαλούμενος θέματα υγείας, θρησκευτικών διαχωρισμών και κοινωνικών προκαταλήψεων, ουσιαστικά αποκλείει τα προσφυγόπουλα από ένα ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης που μπορεί να τους προσφερθεί.
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον νόμο, τα παιδιά θα πηγαίνουν στα σχολεία αφού ολοκληρωθεί και η απογευματινή βάρδια. Ωστόσο, κάποιοι ανησυχούν ακόμη και... μήπως συμπέσουν τα προσφυγόπουλα με τα παιδιά τους στο ολοήμερο!
Το θέμα πήρε διαστάσεις και ευρεία δημοσιότητα όχι όταν εκδόθηκε η απόφαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, γιατρός στο επάγγελμα, αλλά μετά τις διαδοχικές αποφάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Ωραιοκάστρου.
Μάλιστα, με σχετικές ανακοινώσεις τους απειλούν με κατάληψη του σχολικού κτιρίου εάν το υπουργείο προχωρήσει στη μεταφορά των προσφυγόπουλων εκεί!

Δηλώσεις του δημάρχου στην «Εφ.Συν.»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προτρέποντας την κυβέρνηση τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών.
«Οταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές» ανέφερε.
Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο δήμαρχος θύμισε ότι «είμαι γιατρός και ο ίδιος και αντιλαμβάνομαι ότι τα παιδιά αυτά δεν προλαβαίνουν να εμβολιαστούν ούτε εμπιστεύομαι τις βεβαιώσεις καλής υγείας των ΜΚΟ, τη στιγμή που γνωρίζετε τι συμβαίνει στους καταυλισμούς με τα συνεχή κρούσματα ηπατίτιδας και άλλες ασθένειες...».
Τόνισε επιπλέον πως «εμείς δεν κλείνουμε τα σχολεία· άλλο η κατάληψη και άλλο οι ομαδικές κινητοποιήσεις που αποφασίσαμε».
Ωστόσο, σοκ προκαλεί το βίντεο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα politesoraiokastrou.gr και εμφανίζει τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση να μιλάει σε συγκέντρωση δημοτών του και ούτε λίγο ούτε πολύ να παρακινεί σε βία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: «Η φάση της μονομερούς αυτοσυγκράτησης έχει τελειώσει»

  AP Photo ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 03.10.24 19:30 efsyn.gr Ισραηλινός αξιωματούχος τονίζει πως τυχόν ισραηλινή επίθεση θα συναντούσε μια «μη σ...