Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

«Σήμερα κύριε Μητσοτάκη θα απολογηθείτε»

tsipras-vouli.jpg

Αλέξης ΤσίπραςΟ πρωθυπουργός προχώρησε σε μια βαρύτατη καταγγελία, μιλώντας για μιντιακό μεταμοντέρνο πραξικόπημα της Νέας Δημοκρατίας και της διαπλοκής | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Με ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία επιτέθηκε ο Αλέξης Τσίπρα στον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ονομαστικά σε σκάνδαλα και σε πλήθος στελεχών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου και σε όλη την διαπλοκή των χρεοκοπημένων εκδοτών και των αναξιόπιστων ΜΜΕ.
Από τη σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι έλλειπε κάθε αναφορά στο Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη και φυσικά στα άλλα κόμματα ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.
Ήταν φανερό ότι ο πρωθυπουργός ήδη θεωρεί ως δεδομένη την πολιτική εξαφάνιση ή τη διάσπασή του μεσαίου κεντροδεξιού και σοσιαλδημοκρατικού χώρου. 

«Συμμαχήσατε με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα»

«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε», τόνισε στην πρωτολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και συνέχισε: «Συμμαχήσατε αμέσως με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα, με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας.
Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας».
Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια βαρύτατη καταγγελία, μιλώντας για μιντιακό μεταμοντέρνο πραξικόπημα της Νέας Δημοκρατίας και της διαπλοκής, με συκοφαντίες και καθημερινά ψέματα.
«Είπε ότι η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μάχες οπισθοφυλακής τρέχοντας πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, γιατί αυτή είναι η τελευταία σας ελπίδα κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει», τόνισε στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός.
Στρεφόμενος και πάλι κατά τις αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε δήθεν το εναλλακτικό πρόγραμμα της, λέγοντας πως περιλαμβάνει περικοπές, απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος.
«Η δυνατότητα να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου "δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες".
Το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο.
Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.
Ο επικεφαλής της κυβερνήσεως, αναφέρθηκε στα δάνεια των καναλιών και τη σχέση τους με τα κόμματα.
«Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: Στον υποτιθέμενο "δικό μας καναλάρχη" συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο "Ε" και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό.
Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο.
Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν».

Δανεικά κι αγύριστα τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Όσο περνούσε η ώρα, ο Αλ. Τσίπρας, αύξανε την πίεση προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
«Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, απαντώντας ο ίδιος: «Δανεικά κι αγύριστα»
Ο Αλ. Τσίπρας, στο σημείο αυτό, ρώτησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα αποπληρώσετε και το προσωπικό σας δάνειο για τον "Κήρυκα Χανίων"»;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Επιμένετε ακόμα στην υπεράσπιση του κ. Βγενόπουλου;»

Ο πρωθυπουργός συνέχισε με αναφορές σε θέματα δικαιοσύνης. «Όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς ήταν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Σήμερα μία είναι η ευθύνη του δικαστή: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης και πει "θα κάνω το καθήκον μου με αυταπάρνηση" θα μας έχει δίπλα του και αυτό δεν είναι παρέμβαση».
Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης λέγοντας πως έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας: Κάθε υπόθεση με υπόνοια εγκληματικής δράσης παραπέμπεται χωρίς χρονοτριβή στους εισαγγελείς.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομο δανεισμό 200 εκατ. ευρώ στον κ. Βγενόπουλο, ρωτώντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «επιμένετε ακόμα στην υπεράσπιση του εν λόγω κυρίου κ. Μητσοτάκη;».

«Θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα»

Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή, «το πάρτι έχει τελειώσει. Ελέγχονται, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε.
Προσέθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.
Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής, τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας την εισηγητική του ομιλία και συνέχισε:
Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης».

«Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη;»

Κλείνοντας την πρωτολογία του ο Αλ. Τσίπρας, τόνισε: «Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens.
Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής.
Τώρα που θα πάρετε τον λόγο απαντήστε στον ελληνικό λαό σε ένα ερώτημα: Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη;».  

Ολόκληρη η πρωτομιλία του πρωθυπουργού:

«...Σαν να μην ακούσατε τίποτα»

Ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στο βήμα της Βουλής, τόνισε πως ζήτησε στο τέλος της πρωτομιλίας του, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: «Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens».
Μη λαμβάνοντας απάντηση, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε: «Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει» συμπληρώνοντας με νόημα «σαν να μην ακούσατε τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό, εν αναμονή των αντιποίνων στο Ιράν

Εκρήξεις στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας - Βομβαρδισμός ισλαμικού τεμένους στη Γάζα με 21 νεκρούς ...