Ειμαστε η ντροπη του πλανητη Οι Τούρκοι «Παναγούληδες» και οι Ελληνες ραγιάδες
Ανέχεται κάθε είδους ταπείνωση από τους δανειστές αλλά και τους εγχώριους αχυρανθρώπους τους. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η κυβέρνηση το έχει τερματίσει σε φορομπηχτικό αμοραλισμό και κυνισμό η παθητικότητα του Ελληνα και το σκύψιμο το κεφάλι αποδεικνύει ότι τελικά αυτός ο περήφανος λαός δεν είναι παρά ένας γεννημένος ραγιάς με μέσο διανοητικό επίπεδο και αναλυτική σκέψη ώστε να μην προσβάλλεται από το γεγονός ότι κάθεται και βλέπει Παπαδάκη, Αυτιά και τους ομοίους τους.
Ο Ελληνας ραγιάς δεν έχει ουδεμία σχέση με τον αγωνιστή Τούρκο. Ως εκ τούτου δεν έχει σοβαρούς λόγους να ελπίζει ότι η Ιστορία θα τον αντιμετωπίσει διαφορετικά. Ο ραγιάς θα έχει την αντιμετωπίσει του ραγιά στα χρόνια που έρχονται και η μεγαλύτερη απώλεια του θα είναι και η απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας. Ο ραγιάς Ελληνας ανέχτηκε μαζί με τα χαράτσια και την προσβλητική ταπείνωση από τους εγχώριους κυβερνώντες οι οποίοι διαφύλαξαν με κάθε τρόπο την ακεραιότητα του διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού-του λεγόμενου δημόσιου τομέα. Κι αν αναγκάζονται να πουλήσουν την διεφθαρμένη ΔΕΗ για παράδειγμα το κάνουν για να διασώσουν τον στενό δημόσιο τομέα που τους επιτρέπει να διορίζουν τους κατσιαπλιάδες ψηφορόρους τους.
Δείτε αυτούς τους ήρωες Τούρκους, τους Τούρκους Παναγούληδες, που μπορεί και να σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον δικτάτορα. Να απελευθερώσουν τον λαό τους από τη χούντας. Την ίδια στιγμή εσύ μακάκα Ελληνα καταπίνεις την μία ξεφτίλα μετά την άλλη χωρίς αντίσταση, χωρίς αξιοπρέπεια. Σκατά. Περιμένεις να θυσιασθεί ο διπλανός σου για να υποδυθείς κι εσύ τον ήρωα, τον αντιστασιακό. Οπως έκαναν κάποιοι τσογλάνια τυχοδιώκτες που χωρίς να ρισκάρουν τίποτε υποδύθηκαν στη συνέχεια τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου με αποτέλεσμα να τρουπώσουν στην εξουσία και να τους τρώμε στη μάπα ακόμη και σήμερα. Από τα στοιχεία του ΙΟΒΕ που παρουσιάζει στη συνέχεια η Gillian Rothschild μπορείς να διαπιστώσεις τον σχεδιασμό των κυβερνώντων για την απόλυτη βουλγαροποίησή σου. Είναι το προτελευταία στάδιο πριν αρχίσουν οι εθνικές απώλειες.
Eξι στους δέκα μόλις τα βγάζουν πέρα και μόνο ένας στους δέκα αποταμιεύει. Αυτή, και χειρότερη, είναι η εικόνα της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται στον Δείκτη Οικονομικού Κλίματος του ΙΟΒΕ.
Δεν είναι περίεργο ότι επίσης 6 στους 10 βλέπουν με απαισιοδοξία το μέλλον.
Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Νοέμβριο παρέμεινε αμετάβλητος, τόσο από πλευράς επιχειρηματικών προσδοκιών όσο και καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε σχέση με τον Οκτώβριο, στις 98,4 μονάδες από 98,3 μονάδες.
Το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» αυξάνεται τον Νοέμβριο στο 65% από 60%, ενώ παραμένει στο 13% το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους.
Οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ μειώνονται στο 9% από 12% του συνόλου, ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» περιορίζονται στο 13% από 15%.
Το 60% από 58% τον Οκτώβριο αναμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 2% (από 5%) προβλέπει μικρή βελτίωση.
Στο μεταξύ φιλικό κλίμα κυριαρχεί στις επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, και γιατί όχι άλλωστε, αφού οι υπουργοί δέχονται τα πάντα ενώ εκπληρώνουν μια από τις βασικές απαιτήσεις των δανειστών για έναρξη, και επιτάχυνση, των πλειστηριασμών.
Ηδη, την πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση δέχτηκε οριστικά να πωληθούν ως τον Ιούνιο δύο λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη, άλλη μία στη Μελίτη Φλώρινας καθώς και η άδεια για μια ακόμη μονάδα της ΔΕΗ στην περιοχή μαζί με τα γειτονικά ορυχεία.
Με αυτά και με αυτά άνοιξε ο δρόμος για τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, μετά και από την εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που θα φθάσουν ακόμη και τους 800 το μήνα και θα περιλαμβάνουν και πρώτες κατοικίες με αξία και πολύ κάτω από τις 300.000 .
Εάν εκπληρωθούν και τα προαπαιτούμενα που είναι πάντως 101 στον αριθμό τον Ιανουάριο θα κλείσει οριστικά η αξιολόγηση και θα εκταμιευθεί η δόση.
Ακόμη και στο άβατο του δημοσίου βάζει χέρι η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει την τεχνική συμφωνία με τους δανειστές. Συμφώνησε σε ηλεκτρονικές διαδικασίες αξιολόγησης αλά ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να αποφύγει τις αντιδράσεις και σε διορισμό μόνιμων γενικών γραμματέων στο δημόσιο, με επιλογή μέσω ΑΣΕΠ. Μάλιστα, οι προκηρύξεις για τους γενικούς διευθυντές και γενικούς γραμματείς θα αρχίσουν να εκδίδονται από τις αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα έχουν βγει όλες.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι από το 2018 θα εφαρμοστούν πλήρως οι διαδικασίες αξιολόγησης και κινητικότητας. Με ψηφιακά οργανογράμματα που εμπεριέχουν την αξιολόγηση δομών, αλλά και με τα περιγράμματα θέσεων που βάζουν την στοχοθεσία, όλα θα κρίνονται αυτόματα.
Και τα εργασιακά δεν είναι πια στο τραπέζι καθώς έχουν κλείσει τα συνδικαλιστικά ζητήματα και μένει να οριστικοποιηθούν τα θέματα του συνταξιοδοτικού, δηλαδή ο επανυπολογισμός αλλά και η αναμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων.
Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι η βάση για την περικοπή των υφιστάμενων συντάξεων από 18% ως 22% τον Δεκέμβριο του 2018, για τη σύνταξη του Ιανουαρίου του 2019 και μετά.
Όπως προειδοποιούν πάντως οι δανειστές ακόμη και με το ναι σε όλα, και την κατάληξη σε staff level agreement, θα χρειαστεί υλοποίηση όλων των προαπαιτουμένων ενώ και αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, αυτή θα είναι η βάση της συζήτησης για την επόμενη μέρα του προγράμματος.
Τι περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα; Σίγουρα ένα «υβριδικό πρόγραμμα» μεταρρυθμίσεων, το οποίο δεν θα ονομαστεί μνημόνιο αλλά θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή και να είναι δεσμευτικό για την Ελλάδα.
Νίκη της κυβέρνησης επί του ΣΥΡΙΖΑ είναι η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που θα γίνουν από 50 περίπου τις επόμενες ημέρες, ως και 700 τον Ιανουάριο, με στόχο μέχρι και τον Σεπτέμβριο να διενεργούνται 1.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μηνιαίως, για να φτάσουν τους 2.000 μηνιαίως στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Η ευρωπαική εποπτική αρχή θα ζητήσει από τις τράπεζες τη διενέργεια τουλάχιστον 2.000 – 3.000 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συνολικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου