Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό σε βραχονησίδα

«Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό σε βραχονησίδα»

vraxonisides.jpg

ΒραχονησίδεςEUROKINISSI
Διαψεύδει η ελληνική πλευρά την αναφορά του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ που ισχυρίστηκε ότι η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα. Για «απολύτως προκλητική και καταδικαστέα» δήλωση από τον Γιλντιρίμ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Δεν επιβεβαιώνει κίνηση τουρκικού πλοίου το ΓΕΕΘΑ. Οι ελληνικές σημαίες «κυματίζουν κανονικά» δήλωσε ο δήμαρχος Φούρνων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό, με βάση την ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε: «Η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι έχουν υπάρξει επαφές σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων.

ΓΕΕΘΑ: Δεν επιβεβαιώνεται κίνηση τουρκικού πλοίου

Πάντως, από το ΓΕΕΘΑ βεβαιώνουν πως τα τελευταία δύο τελευταία 24ωρα (Σαββάτο-Κυριακή) δεν έχει επιβεβαιωθεί κίνηση τούρκικου πλοίου (ούτε ακτοφυλακή). 

«Δεν κατέβηκαν οι ελληνικές σημαίες»

Ο δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης, που βρέθηκε στις βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων ανέφερε πως οι ελληνικές σημαίες «κυματίζουν κανονικά». Μιλώντας στο enikos.gr ο δήμαρχος τόνισε: «Δεν κατέβηκαν οι ελληνικές σημαίες από τις τρεις βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων. Τις είδα και τις τρεις να κυματίζουν κανονικά».
Ο κ. Μαρούσης δήλωσε πως ενημερώθηκε για τις δηλώσεις Γιλντιρίμ αποφασίζοντας να προσεγγίσει το σημείο για να διαπιστώσει τι έχει γίνει. «Με κιάλια είδα τις ελληνικές σημαίες. Δεν τις κατέβασαν οι Τούρκοι», τόνισε ο δήμαρχος.
«Δεν μπορώ να γνωρίζω τι άλλο έχει συμβεί. Ξέρω μόνο ότι τις σημαίες τις έβαλαν παιδιά, Φουρνιώτες, που είχαν έρθει στο νησί για τις διακοπές του Πάσχα. Κι εγώ ενημερώθηκα για την πράξη τους, δεν το γνώριζα», υποστήριξε στο enikos.gr ο κ. Μαρούσης.

«Κατεβάσαμε την ελληνική σημαία»

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα. Όπως ανέφερε, κάποιοι έβαλαν ελληνική σημαία στην περιοχή «ανοιχτά της Ντιντίμ» και η τουρκική ακτοφυλακή πήγε και την κατέβασε.
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλητικές δραστηριότητες από τους Έλληνες γείτονές μας με στόχο να αυξηθεί η ένταση κατά καιρούς στο Αιγαίο» δήλωσε ο Γιλντιρίμ για να προσθέσει ότι «σημειώθηκε ένα περιστατικό αντίστοιχο με εκείνο στα Καρντάκ (σ.σ. Ίμια)».
Μπιναλί ΓιλντιρίμEPA/STR
«Τώρα στην Ντιντίμ υπήρξε μία προσπάθεια να βάλουν μία ελληνική σημαία σε βραχονησίδα. Μετά οι ομάδες της Ακτοφυλακής μας έκαναν την απαραίτητη παρέμβαση και κατέβασαν τη σημαία από εκεί», πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ, σύμφωνα με τη Hurriyet. «Συνιστούμε στους Έλληνες να μείνουν μακριά από τέτοιες προκλήσεις που θα αυξήσουν την ένταση και να λειτουργούν με βάση την καλή γειτονία» φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κτηνωδία στα Πετράλωνα. Αλβανός επιτέθηκε και προσπαθούσε να βιάσει 53χρονη Ελληνίδα! Την ξυλοκόπησε άγρια – Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται 19.05.2024 | 19:43

  Αλβανός ιδιοκτήτης διαμερίσματος επιτέθηκε να βιάσει Ελληνίδα καθαρίστρια που είχε προσλάβει για να τακτοποιήσει τον χώρο του και όταν η δ...