Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ LIVE

Ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ LIVE

83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Ένταση από ομάδα διαδηλωτών που ήταν στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό - Με χρήση χημικών απάντησε η αστυνομία 
Εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών στα συλλαλητήρια.
Σε απευθείας μετάδοση η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο


«Σήμερα δεν ήρθα εδώ να μοιράσω παροχές, αλλά να μοιράσω και να μοιραστώ όραμα για τη νέα εποχή» (21:00)

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

«Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα που πατάει ξανά στα πόδια της» (20:56)

«Το μέλλον ανήκει στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας» (20:53)


«Το μέλλον ανήκει στους έντιμους και αξιοπρεπείς πολίτες αυτής της χώρας. Στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας που σήμερα δικαιούνται ξανά να αισιοδοξούν και να ελπίζουν», δηλώνει από την 83η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Στο πλευρό του Αλ. Τσίπρα η Μπέτυ Μπαζιάνα (20:43)

Ολοκληρώνονται οι πορείες (20:25)

Πέρασαν από την πλατεία ΧΑΝΘ οι διαδηλωτές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και οι αντιεξουσιαστές.
Ακολουθούν τα μπλοκ της ΛΑ.Ε. και του Εργατικού Κέντρου.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, δήλωσε:
«Η Θεσσαλονίκη σήμερα ζει μια τραγωδία, είναι μια πόλη αστυνομοκρατούμενη και κυρίως είναι μια πόλη κατεχόμενη. Κατεχόμενη από τις δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ, τη CIA και το FBI. Η Ελλάδα αυτήν την ώρα δεν βρίσκεται στη μεταμνημονιακή, όπως μας λένε, εποχή. Βρίσκεται σε περίοδο σκληρής λιτότητας και επιτροπείας χωρίς ημερομηνία λήξης».

Πεδίο μάχης το πάρκο Ξαρχάκου (20:24)


Συνεχίζεται η ένταση στην περιοχή της ΧΑΝΘ, όπου ομάδα διαδηλωτών -που συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και οι Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία και αποσπάστηκε από την πορεία- συνεχίζει τον κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.
Τρεις εστίες φωτιάς μέσα στο πάρκο.
Νωρίτερα κάποιος από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό βγήκε στον Λευκό Πύργο και καλούσε από τα μεγάφωνα στο πάρκο της ΧΑΝΘ «για να αντιμετωπίσουμε τις αστυνομικές δυνάμεις».

Πρώην και νυν «γαλάζιοι» στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό (20:03)

Στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όπου έλαβε χώρα το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, εθεάθησαν νωρίτερα οι βουλευτές της Ν.Δ., Κώστας Γκιουλέκας και Έλενα Ράπτη, και ο ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Επεισόδια στην πλατεία ΧΑΝΘ (19:51)

Έφτασε η πορεία της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των Σωματείων που ξεκίνησε από την Καμάρα με κατεύθυνση το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.
Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα με συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Περίπου 3.000 το μπλοκ των συγκεντρωμένων.

Συγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (19:47)

ΕUROKINISSI
ΕUROKINISSI

ΓΣΕΕ: Εκφράζουμε 9 στους 10 Έλληνες (19:44)

ΕUROKINISSI
«Στη σημερινή συγκέντρωση εκφράζουμε τα συναισθήματα των 9 στους 10 Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα που όλοι είδατε και αντέδρασε πάρα πολύ η κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ.
Ο Γιάννης Παναγόπουλος πρόσθεσε: «Διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα».

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ (19:40)

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Περίπου 6.000 – 7.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ που ολοκληρώθηκε στο Βελλίδειο.

Ένταση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (19:21)

Επεισόδια στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όταν ομάδα διαδηλωτών για το Μακεδονικό επιχείρησε μέσω της 3ης Σεπτεμβρίου να προσεγγίσει το Βελλίδειο.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών απωθώντας τους συγκεντρωμένους.

Το πλήθος, που βρίσκεται μεταξύ του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Δημαρχείου, πέρασε από το πάρκο Ξαρχάκου και προσπάθησε να σπάσει τον φραγμό των αστυνομικών.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του δημάρχου, Γιάννη Μποτάρη, ζήτησαν την παραίτησή του και πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «Η Μακεδονία δεν πωλείται».
Πρόκειται για δύο ομάδες (50-60 ατόμων) κουκουλοφόρων και κρανιοφόρων που εισχώρησαν στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό και λίγο αργότερα επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στη ΧΑΝΘ.
Οι διαδηλωτές χτύπησαν έναν άνδρα των ΜΑΤ ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση κρότου / λάμψης. 
Νίκος Φωτόπουλος

Πυρήνες χρυσαυγιτών και κουκουλοφόρων στον Λευκό Πύργο (19:11)

Πυρήνες χρυσαυγιτών και κουκουλοφόρων μεταξύ των συγκεντρωμένων στον Λευκό Πύργο ενάντια στη συμφωνία για το Μακεδονικό.
Πρόκειται για δύο ομάδες, 50-60 ατόμων η καθεμία, αρκετά από τα οποία κρατούν κράνη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών (19:02)

Αυτή στιγμή, όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές της «Εφ.Συν.» στη Θεσσαλονίκη, περίπου 3.000 διαδηλωτές βρίσκονται στον Λευκό Πύργο συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονικό. Έντονη παρουσία εκκλησιαστικών σωματείων και παπάδων.

Στις άλλες συγκεντρώσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, μαζική είναι η συμμετοχή των διαδηλωτών στην πορεία του ΠΑΜΕ, που αριθμεί περίπου 5.000 άτομα.
Στο μπλοκ του Εργατικού Κέντρου βρίσκονται 1.000 άτομα. Άλλα τόσα είναι συγκεντρωμένα στην Καμάρα.

Περίπου 350 άτομα στο μπλοκ της ΛΑ.Ε.

Με κατεύθυνση τη ΧΑΝΘ η πορεία του ΠΑΜΕ (18:51)





Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (18:44)


Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ δήλωσε από την πλ. Αριστοτέλους:
«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.
»Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν, απ’ ό,τι φαίνεται, όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά.
Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία».

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ (18:40)

ΑΔΕΔΥ
Με σύνθημα «Σταθερή και μόνιμη εργασία» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δίνουν το «παρών» στα συλλαλητήρια.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, μιλώντας στο «TV 100» ζήτησε την άμεση πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, ειδικά στον τομέα της παιδείας, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, την κατάργηση της αξιολόγησης.
Ο κ. Πάιδας τόνισε πως αναμένει στις αρχές Σεπτεμβρίου επίσημη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο.

Ξεκίνησαν οι πτήσεις ελικοπτέρου ΕΛ.ΑΣ. (18:32)

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εποπτεύει την κίνηση των πορειών και ανάλογα με τις ανάγκες οι διμοιρίες παίρνουν οδηγίες για τη δημιουργία φραγμών.
Επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Αστυνομικό Μέγαρο, απ' όπου συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.
Για την επίβλεψη των μέτρων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ορίσει δύο εισαγγελείς, εκ των οποίων ο πρώτος βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ο δεύτερος στο κέντρο της πόλης.

Με σημαίες και φορεσιές (18:30)

Νωρίτερα, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε έξω από το Βελλίδειο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«We will rock you» από την μπάντα του στρατού (18:23)

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, επισκέφτηκαν το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, με ανώτατους αξιωματικούς να τους παρουσιάζουν διάφορα εκθέματα.
Κατά την αποχώρηση άκουσαν την μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού να παίζει το «We Will Rock You» των Queen.

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια (18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...