Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Ερντογάν: Το να φθάσει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι θέμα λίγων λεπτών


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ερντογάν: Το να φθάσει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι θέμα λίγων λεπτών

© Sputnik / Vladimir Astapkovich
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Το να φθάσει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι θέμα λίγων λεπτών» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφαση της Άγκυρας να μην δημιουργήσει ναυτική βάση στην περιοχή.
Στη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στα κατεχόμενα εδάφη της Βόρειας Κύπρου αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας ειδική μνεία και στο ενδεχόμενο δημιουργίας ναυτικής βάσης στην περιοχή.
«Το να φθάσει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι θέμα λίγων λεπτών. Επομένως, προς το παρόν δεν χρειάζεται να φτιάξουμε ναυτική βάση» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΡΤ.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC/GEORGE VITSARAS
Και συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος: «Η Ελλάδα δεν έχει αυτή την εγγύτητα. Αλλά αν χρειαστεί, θα προχωρήσουμε στην κατασκευή ναυτικής βάσης. Προς το παρόν, όμως, δεν χρειάζεται».
Δεν παρέλειψε παράλληλα, να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στη Βόρεια Κύπρο. «Δεν πρόκειται να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας, αντίθετα θα τον αυξήσουμε» σχολίασε στο πλαίσιο αυτό.
Μάλιστα, ο Ερντογάν επικαλέστηκε και το «ναυάγιο» του σχεδίου Ανάν, εξηγώντας τα εξής: «Εμείς θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Είχαμε δεχθεί τα πάντα στο σχέδιο Ανάν και είδατε τι έγινε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επίμαχες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου πραγματοποιήθηκαν εν όψει της επίσκεψης του Νίκου Αναστασιάδη, προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΜέΡΑ25: Επαγρύπνηση για το MV Kathrin που μεταφέρει πυρομαχικά στο Ισραήλ

  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 06.10.24 20:14 efsyn Σε επαγρύπνηση σε περίπτωση που το πλοίο-αρωγός της γενοκτονίας MV Kathrin προσπαθήσει ν...