Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων: Δεν παρενέβη ο Τσίπρας για αλλαγή των δηλώσεων Ζάεφ


Ο πρωθυπουργός πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ

Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων: Δεν παρενέβη ο Τσίπρας για αλλαγή των δηλώσεων Ζάεφ

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Σε λάθος του στη μετάφραση της ομιλίας του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ αποδίδει το σκοπιανό πρακτορείο την αλλαγή των δηλώσεων Ζάεφ για τη «μια Μακεδονία», μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε.
Τη δική του εξήγηση για την αναδίπλωση του Ζόραν Ζάεφ επιχείρησε να δώσει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σημερινό τηλεγράφημα του «ΜΙΑ», δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση της Αθήνας, ούτε από καμία άλλη πλευρά, αλλά διαπιστώθηκε ότι υπήρξε λάθος στη μετάφραση της ομιλίας του πρωθυπουργού της πΓΔΜ.
Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε χθες με την ακόλουθη δήλωση του Ζάεφ που μεταφράστηκε ως εξής από το πρακτορείο MIA: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο».
Μετά την αλλαγή το απόσπασμα των επίμαχων δηλώσεων διαμορφώθηκε ως εξής: «Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ένα τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα τμήμα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα βρίσκεται στη χώρα μας. Και κανείς δεν θα προσπαθήσει ποτέ να αρνηθεί τη δική μας Μακεδονία. Το επίθετο «Βόρεια» κάνει τον διαχωρισμό και επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στη Βουλγαρία και την Ελλάδα που ονομάζονται Μακεδονία».
Όπως μάλιστα είχε επιβεβαιώσει στο Sputnik κυβερνητική πηγή, η αλλαγή αυτή έγινε μετά από διπλωματική παρέμβαση εκ μέρους της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...