Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Ρωσία προς ΗΠΑ: Πείτε τις θέσεις όπου υποτίθεται ότι υπάρχουν χημικά όπλα στη Συρία


O ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια

Ρωσία προς ΗΠΑ: Πείτε τις θέσεις όπου υποτίθεται ότι υπάρχουν χημικά όπλα στη Συρία

© Sputnik / Grigoriy Sisoev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Να δώσουν τη λίστα με τις θέσεις όπου υποτίθεται ότι υπάρχουν χημικά όπλα στη Συρία για να τις επιθεωρήσει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, κάλεσε τις ΗΠΑ ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια.
Οι ΗΠΑ οφείλουν να δώσουν τη λίστα με τις εγκαταστάσεις στη Συρία όπου υποτίθεται ότι αποθηκεύονται χημικά όπλα και να επιτρέψουν Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων να επιθεωρήσει στις θέσεις αυτές, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα ΈθνηΒασίλι Νεμπένζια στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση στους Αμερικανούς συναδέλφους μας. Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να δηλώσετε τη λίστα των στόχων που όπως λέει το Πεντάγωνο έχουν καθοριστεί για επιθέσεις από την τρόικα», δήλωσε ο Νεμπένζια. «Εάν κατά τη γνώμη σας σχετίζονται με την αποθήκευση και τη χρήση χημικών όπλων, τότε σεβαστείτε την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και διαβιβάστε το στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, για να διενεργήσει επιθεωρήσεις».
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τρομοκράτες της ομάδας Ταχριρ αλ-Σαμ, προετοιμάζουν προβοκάτσια στην δυτική περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας, για να κατηγορήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον αμάχων, τη στιγμή που Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Γαλλία, έχουν δηλώσει ότι «θα αντιδράσουν καταλλήλως σε οποιαδήποτε περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.
Η περιφέρεια Ιντλίμπ παραμένει εστία εντάσεων στη χώρα. Είναι επίσης μια από τις ζώνες αποκλιμάκωσης που υπάρχουν στη Συρία. Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε δηλώσει ότι η απελευθέρωση της περιφέρειας Ιντλίμπ είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων των επιχειρήσεων του συριακού στρατού. Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ σημείωσε αργότερα ότι οι προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την αποφασιστικότητα του συριακού λαού και τα σχέδια του συριακού στρατού να καθαρίσει το Ιντλίμ και να τερματιστεί η τρομοκρατία στη Συρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T75w4D