Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Πορεία στην Αθήνα ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ


Διαδήλωση του ΚΚΕ ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ

Χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ διαδήλωσαν ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ (Βίντεο)

© AFP 2018 / Theophile Bloudanis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0  0
Διαδήλωση ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα πραγματοποίησε στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών. Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Μαζική πορεία πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην εγκατάσταση βάσεων στην Ελλάδα.
Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και αλλού, καθώς το κομμουνιστικό κόμμα είχε καλέσει σε διαμαρτυρία «σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες».
Με σύνθημα «έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα», τα μέλη του ΚΚΕ και της νεολαίας του κόμματος, ζήτησαν να κλείσει η βάση της Σούδας, ενώ κάλεσαν σε αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Στη συγκέντρωση έξω από το υπ. Εθνικής Άμυνας μίλησε ο γ.γ. της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ακολούθησε μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, με το πανό στην κεφαλή να γράφει: «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης ιμπεριαλιστών. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα».
Ο επικεφαλής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του, κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης, του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και «τα καλέσματα να γεμίσει η χώρα μας αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις».
Παρά τα καλέσματα Καμμένου στις ΗΠΑ, η πολιτική στήριξης του ΝΑΤΟ «ήδη υλοποιείται», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στις μέχρι τώρα ενέργειες της Ελλάδας, που περιλαμβάνουν συμμετοχή σε νατοϊκές ασκήσεις.
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «η κυβέρνηση δεν αμελεί στο ελάχιστο τη συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, όπως αυτή που ξεκινάει σε λίγες μέρες, στις 25 Οκτώβρη» και περιλαμβάνει «σενάριο περικύκλωσης της Ρωσίας».
«Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά και θάνατο σε βάρος άλλων λαών», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κι άλλοι διαφωνούντες στη Ν.Δ.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Από τις διαμαρτυρίες αγροτών και πλημμυροπαθών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία για την ανα...