Εφημερίες χωρίς στεφανιογράφο έκαναν το Αττικό και ο Ευαγγελισμός τις τελευταίες 15 και 10 ημέρες, αντίστοιχα, επειδή τα μηχανήματα είχαν βγει εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Μάλιστα στο Αττικό, το ίδιο πρόβλημα είχε εμφανιστεί και τον προηγούμενο μήνα. 
Το αποτέλεσμα ήταν οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που προσέρχονται στην γενική εφημερία των παραπάνω νοσοκομείων και οι οποίοι χρειάζονται άμεση στεφανιογραφία για διάνοιξη του αγγείου με αγγειοπλαστική, να πρέπει επειγόντως να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για εμφάνιση συμβάντων απειλητικών για την ζωή των ασθενών. 
Και επειδή τα δύο αυτά νοσοκομεία συνεφημερεύουν, τις τελευταίες 10 μέρες λόγω της ταυτόχρονης βλάβης των στεφανιογράφων τους, δεν μπορούσε το ένα νοσοκομείο να υποστηρίξει το άλλο, με αποτέλεσμα όλοι οι ασθενείς του λεκανοπεδίου να μεταφερθούν στο Σισμανόγλειο που εφημέρευε για το  βόρειο τμήμα. 
Ακόμα χειρότερα, καθώς το Σισμανόγλειο δεν διαθέτει τόσες κλίνες στην μονάδα εμφραγμάτων για να νοσηλεύσει το σύνολο των εμφραγματιών τριών νοσοκομείων,  οι ασθενείς τις περισσότερες φορές έπρεπε μετά την επέμβαση να επιστρέφουν στο αρχικό νοσοκομείο.
Όσο για τις επόμενες ημέρες μετά τη γενική εφημερία οι ασθενείς των παραπάνω νοσοκομείων που χρειάζονταν στεφανιογραφία, έπρεπε να διακομίζονται σε γειτονικά νοσοκομεία με αιμοδυναμικό εργαστήριο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο healthmag.gr.