ΕΛΛΑΔΑ© Newsbomb ΕΛΛΑΔΑ Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, από τότε που το λίαρ τζετ του Αριστοτέλη Ωνάση εξερράγη μυστηριωδώς λίγο πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, στη Γαλλία, και χάθηκε στα νερά της θάλασσας, χωρίς να το ανασύρουν ποτέ. Στη μοιραία πτήση κυβερνήτες ήταν οι δύο πιο έμπιστοι πιλότοι του Έλληνα κροίσου, τα αδέλφια Κουρή, των οποίων τα πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ.
Ο τρίτος αδελφός, ο 86χρονος σήμερα Γρηγόρης Κουρής, σε μια συγκλονιστική συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, μιλάει στον Νίκο Νικόλιζα για το τραγικό συμβάν, το οποίο, όπως επισημαίνει, «ήταν η αρχή του τέλους της δυναστείας Ωνάση». Να θυμίσουμε ότι έναν χρόνο αργότερα, πάλι μυστηριωδώς, έπεσε το αεροσκάφος SX-BDG Piaggio 136L-2 της Ολυμπιακής του Αλέξανδρου Ωνάση
«Οι δολοφόνοι που ανατίναξαν το αεροπλάνο του Ωνάση, και σκοτώθηκαν τα δύο αδέλφια μου, κυκλοφορούν ελεύθεροι εδώ και 47 χρόνια, χωρίς κανείς να τους έχει εντοπίσει. Η αρχή για να ξεκληριστεί η οικογένεια του Ωνάση έγινε με τον θάνατο των δύο έμπιστων πιλότων και αδελφών μου, Γιώργου και Δημήτρη Κουρή. Αν ο Ωνάσης είχε ασχοληθεί με το θέμα των νεκρών αδελφών μου, σήμερα η οικογένεια Ωνάση θα υπήρχε…», αναφέρει με την πίκρα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του ο Γρηγόρης Κουρής, καθώς, όπως υποστηρίζει, «σχεδόν έναν χρόνο μετά το λίαρ τζετ του Αλέξανδρου συνετρίβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πέθαναν επίσης με παράξενο τρόπο δύο ντετέκτιβ που έψαχναν την υπόθεση Ωνάση, ενώ νεκρή βρέθηκε και η Χριστίνα Ωνάση».