Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αρχηγοί με... «κλειστό συμβόλαιο»

Αρχηγοί με... «κλειστό συμβόλαιο»

theod-kam-lev.jpg

Στην παρούσα φάση, η ρύθμιση ευνοεί τον Σταύρο Θεοδωράκη τον Πάνο Καμμένο και ενδεχομένως τον Βασίλη Λεβέντη
Νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίσει το «φαινόμενο» των διαλυμένων ή των υπό διάλυση Κοινοβουλευτικών Ομάδων αναμένεται να φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σύντομα στη Βουλή.
Η ρύθμιση θα αναγνωρίζει αρχηγό κόμματος όποιον εξελέγη με αυτή την ιδιότητα βουλευτής, αναγνωρίζοντάς του ταυτόχρονα όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για τους αρχηγούς. Το πρόβλημα προέκυψε το τελευταίο διάστημα με τις αποχωρήσεις βουλευτών που οδήγησαν στη διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού, ενώ στα όρια της διάλυσης βρίσκονται οι Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. και της Ενωσης Κεντρώων.
Με τη ρύθμιση αυτή επιτυγχάνονται δύο πράγματα στην παρούσα Βουλή. Αφενός οι αρχηγοί που τα κόμματά τους έχουν λιγότερους από 5 βουλευτές δεν χάνουν τα δικαιώματά τους στη Βουλή, αν και δεν θα μπορούν να σχηματίσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.
Αφετέρου όσοι βουλευτές επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλο κόμμα, θα μπορούν να το πράξουν χωρίς να έχουν τον φόβο ή να βρίσκονται υπό κατηγορία ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν. Στην παρούσα φάση η ρύθμιση ευνοεί τον Πάνο Καμμένο, τον Σταύρο Θεοδωράκη και ενδεχομένως τον Βασίλη Λεβέντη.
Στη συγκεκριμένη ρύθμιση αντέδρασε άμεσα και με αρνητικό τρόπο η Ν.Δ. Τη νομοθετική ρύθμιση ουσιαστικά την εξήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Πάντως, μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει και γενικότερες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για ανασχηματισμό, με τον οποίο θα οδηγηθεί η χώρα έως τις κάλπες.
Έντυπη έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...