Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νέα κυβέρνηση


Στιγμιότυπο από τις εκλογές 2019

Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νέα κυβέρνηση

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Δημοσκοπήσεις 2019 (40)
 0  0  0
Θετικά κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα το 51% των ερωτηθέντων. Ποιοι υπουργοί απολαμβάνουν τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις και ποιοι τις περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις.
Στη δημοσιότητα ήρθε η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, με τους πολίτες να αποτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και να αξιολογούν τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα της Kapa Research, το 51% «βλέπει» θετικά ή μάλλον θετικά το αποτέλεσμα της βουλευτικής κάλπης, ενώ αντίθετα αρνητικά ή μάλλον αρνητικά «βλέπει» το αποτέλεσμα το 46%.
Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : MENELAOS MYRILLAS / SOOC
Παράλληλα, το εκλογικό αποτέλεσμα προκαλεί θετικά συναισθήματα (σ.σ. Ελπίδα, Ικανοποίηση, Ανακούφιση) στο 47% των πολιτών, ενώ στο 45% εγείρει αρνητικά συναισθήματα (σ.σ. Ανησυχία, Απογοήτευση, Οργή).
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το 63% θεωρεί ότι πέτυχε ένα «καλό αποτέλεσμα, διότι κατάφερε να καταγράψει ποσοστό κοντά στο 32% που τον καθιστά αδιαμφισβήτητο δεύτερο πόλο του πολιτικού συστήματος». Την ίδια ώρα, το 16% θεωρεί ότι ήταν ένα μέτριο αποτέλεσμα και το 17% ότι ήταν ένα κακό αποτέλεσμα.
Για το ΚΙΝΑΛ, το 45% αποτιμά ως «κακό» το εκλογικό αποτέλεσμα, το 25% ως «μέτριο» και το 19% ως «καλό».
Στο μεταξύ, στο ερώτημα κατά «πόσο εμπιστεύεστε την κυβέρνηση», το 45% απαντά πολύ ή αρκετά, ενώ το 54% λίγο ή καθόλου.
Το 61%, επίσης, τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της κυβερνητικής 4ετίας, ενώ το 63% εκτιμά ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις πρέπει να αποτελέσουν τον πρώτο τομέα δράσης της νέας κυβέρνησης.
Όσον αφορά τους νέους υπουργούς, ο Βασίλης Κικίλιας απολαμβάνει τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις (49%), ενώ ακολουθούν ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Στον αντίποδα, οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις αφορούν τονΜάκη Βορίδη (51%), τον Γιάννη Βρούτση (50%) και τον Άδωνι Γεωργιάδη (47%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...