Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Έπεσε η προεκλογική αυλαία, αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη της Κυριακής


Πολίτες ψηφίζουν για τον δεύτερο γύρο τον Δημοτικών Εκλογών

Έπεσε η προεκλογική αυλαία, αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη της Κυριακής

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (147)
 0  0  0
Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, με λίγες ώρες να απομένουν για το άνοιγμα της κρίσιμης κάλπης της Κυριακής. Οι ημέρες προ των εθνικών εκλογών και μετά το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης χαρακτηρίστηκαν από έντονη αντιπαράθεση και πλέον η κρίση του ελληνικού λαού θα ορίσει την κατάληξη αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.
Με κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους και ανταλλαγή λεκτικών πυρών μέχρι την τελευταία στιγμή, ολοκλήρωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η χώρα εισέρχεται σε ρυθμούς εκλογών και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα της κάλπης της Κυριακής. 
«Την Κυριακή δίνουμε τη μάχη των μαχών», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, στην τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα, διαμηνύοντας ότι είναι εφικτή η «μεγαλύτερη εκλογική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία». Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, καθ'όλη την προεκλογική περίοδο, έχει εκφράσει την πεποίθησή του ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών μπορεί να ανατραπεί. 
Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του από την πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή για καθαρή τετραετία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για «μια μεγάλη νίκη» στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στις κάλπες. 
Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν την Κυριακή για την ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης. 
Ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, απέστειλε μήνυμα κατά της αποχής, καλώντας τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή εκλογική διαδικασία.
Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το βράδυ.
Σε αυτές τις εκλογές, τα εκλογικά κέντρα θα είναι λιγότερα από εκείνα των αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών του Μαΐου, επομένως και οι εκλογείς ενδέχεται να ψηφίζουν σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο στις προηγούμενες εκλογές. 
Οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις», είτε καλώντας στο 213 136 1500 από τις 9:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα.
Χθες, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο υπουργείο Εσωτερικών η γενική δοκιμή των συστημάτων για τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, με τους υπεύθυνους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την ομαλή διεξαγωγή των αυριανών εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι στις τετραπλές εκλογές του Μαΐου υπήρξαν προβλήματα, λόγω ελλείψεων στις εφορευτικές επιτροπές, με ουρές και καθυστερήσεις σε διάφορα εκλογικά τμήματα στη χώρα. 
Το exit poll των τηλεοπτικών σταθμών θα μεταδοθεί στις 7:00 το απόγευμα, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, ενώ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 9:00 το βράδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου