Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχεται νέο σύστημα Ιεραρχίας και Προαγωγώ


Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχεται νέο σύστημα Ιεραρχίας και Προαγωγών


Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχεται νέο σύστημα Ιεραρχίας και Προαγωγών – Τις αλλαγές ζήτησε η ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατ’ απόλυτη προτεραιότητα
Τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου παρέλαβαν σήμερα το μεσημέρι οι υπουργοί της κυβέρνησης  μέσα σε ένα μπλε ντοσιέ που περιέχει όλα όσα θα πρέπει να «τρέξουν» αμέσως ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο τους.
Σε αυτό το ντοσιέ περιγράφονται αναλυτικά τόσο οι κυβερνητικοί στόχοι που έχει θέσει ο πρωθυπουργός όσο και οι προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσουν οι υπουργοί το επόμενο διάστημα.
Ένα νέο πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα ελέγχει την πορεία του κυβερνητικού έργου, θα εγκατασταθεί σε κάθε υπουργείο σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σημερινή συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.
Πιο αναλυτικά, στο σύστημα θα υπάρχει όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα και κάθε υπουργείο θα έχει την υποχρέωση να φορτώνει στη βάση δεδομένων τις ενέργειες του στο τομέα της δράσης του.
Μάλιστα, θα υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πορεία των έργων και αξιολόγηση προόδου για κάθε έργο.
Ο κάθε υπουργός και υφυπουργός θα έχει πρόσβαση στο ΜΑΖΙ μόνο για τον δικό του τομέα και δεν θα μπορεί να δει την πορεία των έργων που δεν είναι στην αρμοδιότητα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό κι ως ένα εργαλείο για την «βαθμολόγηση» των υπουργών.
Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, είναι
  • η επάρκεια αμυντικού εξοπλισμού
  • η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
  • και η θεσμοθέτηση ενός συστήματος αξιολόγησης ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατική  ιεραρχική εξέλιξη των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις
Προτεραιότητα επίσης είναι η αλλαγή της στρατιωτικής θητείας ώστε να πιστοποιεί δεξιότητες τις ωφέλιμες στους νέους μετά το πέρας της θητείας τους.
Με βάση τις οδηγίες που έλαβε ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στόχος του είναι η μακροοικονομική σταθερότητα, το φορολογικό πλαίσιο των επιχειρήσεων, η μείωση των φορολογικών βαρών στην ακίνητη περιουσία, καθώς επίσης και η μείωση των εισφορών σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες κι αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...