Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Μακρυμάλλη

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αγριλίτσα της Εύβοιας, με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο να μεταδίδει ότι ζητήθηκε προληπτική εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη επειδή το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Νωρίτερα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διρφύων ΜεσσαπίωνΓιώργος Ψαθάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκε προληπτικά και το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ:
«Η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».
Στη «μάχη» της κατάσβεσης έχουν ριχτεί  39 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες.
Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας.

Πυρκαγιές και σε Θήβα, Ιωάννινα, Άρτα και Θάσο

Εκτός της μεγάλης φωτιάς στην Αγριλίτσα, πύρινα μέτωπα μαίνονται και σε Θήβα, Ιωάννινα, Άρτα και Θάσο.
Συγκεκριμένα, φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Πρόδρομος της Θήβας, όπου καίγεται δασική έκταση.
Στην περιοχή επιχειρούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής που μίλησε στο ΣΚΑΪ, η φωτιά ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ και καίει σημείο που βρίσκεται κοντά σε χωριό.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι άλλη μία πυρκαγιά στα Ιωάννινα.
Στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου καίγεται χαμηλή βλάστηση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.
Συνεχίζεται και η φωτιά στη θέση Πλατύ Κομποτίου Άρτας, που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο βρίσκονται 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 32 πυροσβέστες.
Μεγάλη κινητοποίηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη από τις επτά το πρωί, προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Κοίνυρα της Θάσου στην περιοχή Παράδεισος στα νότια του νησιού.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του κατάφυτου νησιού, γεγονός που έχει κινητοποιήσει ολόκληρο το μηχανισμό της Θάσου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Από νωρίς τα πρωί γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα, εικοσιπέντε πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα.
Ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς, ώστε να μην προχωρήσει σε πιο δύσβατες περιοχές, ενώ τόνισε ότι δεν κινδυνεύει ο οικισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Παραιτήθηκαν Παπασταύρου και Μπρατάκος μετά το ραντεβού με τον Β. Μαρινάκη

  EUROKINISSI  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ   28.03.24 19:51 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Πηγές του Μαξίμου σχολίαζαν ότι η συμμετοχή...