Σε ολοκληρωτική ρήξη με ΝΑΤΟ και Δύση οδηγείται η Άγκυρα, καθώς σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών μαχητικών Su-35, μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αμερικανικών F-35.

Σε μια περίοδο που διακυβεύονται πολλά στην ευρύτερη περιοχή και ο Ερντογάν ρίχνει «ζάρια» για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, μια τέτοια κίνηση από την τουρκική πλευρά οδηγεί αναπόφευκτα σε νέα σύγκρουση μεταξύ Άγκυρας-Ουάσινγκτον, η οποία πιθανώς θα είναι και η τελευταία, καθώς η περαιτέρω αγορές ρωσικών οπλικών συστημάτων, θα απομακρύνει οριστικά την Τουρκία από το ΝΑΤΟ.
Η Άγκυρα, σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, φέρεται να εξετάζει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, εν μέσω των αντιδράσεων που έχει πυροδοτήσει στην Ουάσινγκτον η συμφωνία για την αγορά των ρωσικών S-400.
Το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35, μετά από σχετική πρόταση της Rosoboronexport, φέρεται να εξετάζει η Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Yeni Safak και στον απόηχο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η συμφωνία για τους S-400.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Άγκυρα έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας και άλλα αρμόδια όργανα, να αξιολογήσουν τη συγκεκριμένη ιδέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν το σχέδιο δεχθεί θετική ανταπόκριση, θα ανάψει το «πράσινο φως» και για την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
Μέχρι στιγμής, πάντως, η τουρκική πλευρά δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα.
Η ρωσική Rosoboronexport έκανε την προσφορά για την πώληση Su-35 στην Άγκυρα, εν μέσω των πληροφοριών που φέρουν την Τουρκία να εξετάζει μία τέτοια επιλογή, λόγω των προβλημάτων που έχουν ενσκήψει σε ό,τι αφορά την προμήθεια των αμερικανικών μαχητικών F-35.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει την προμήθεια των F-35, μετά τη συμφωνία για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400. Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι οι S-400 μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες για τα μαχητικά F-35 στη Ρωσία, προτείνοντας στην Άγκυρα να αγοράσει τους Patriot. Η Άγκυρα, εντούτοις, αρνήθηκε, σημειώνοντας ότι η πρόταση της Ρωσίας είναι καλύτερη.
Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν τη συ,φωνία για την αγορά των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017 και ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη παράδοση του συστήματος αεράμυνας.Pentapostagma Enimerosis