Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Η Ελλάδα «παγώνει» τον διάλογο για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Ελληνική και τουρκική σημαία

Η Ελλάδα «παγώνει» τον διάλογο για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Στον «πάγο» μπαίνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η Ελλάδα παγώνει τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει με στόχο να εφαρμοστούν ξανά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που επικαλέστηκε η ΕΡΤ.
Οι συζητήσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο, μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση.
Η απόφαση προήλθε από την κυβέρνηση και υλοποιήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ανέφερε το ΑΠΕ, προσθέτοντας ότι η απόφαση ελήφθη μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, «την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και από την πίεση λόγω μεταναστευτικού.
Υπενθυμίζεται ότι στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είχαν αναφερθεί ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη συνάντηση που είχαν τον Οκτώβριο.
Ο Χουλουσί Ακάρ είχε εκφράσει τότε την επιθυμία να συνεχιστούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει ότι «συμφωνήσαμε να παραμένει ανοικτό το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ μας, ενώ συμφωνήσαμε στην επανεκκίνηση του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Όχι όμως άνευ προϋποθέσεων».
Υπενθυμίζεται ότι εξαιρετικά τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη και ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ αμφισβητώντας την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο.
Με βάση τους ισχυρισμούς του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η τουρκική υφαλοκρηπίδα ορίζεται σε μία περιοχή η οποία εκτείνεται από τα ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου έως την Κύπρο, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο τμήμα της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ 13 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Οι τρεις αποκλεισμοί των κοινωνικών εταίρων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 08.11.24 12:18 Χριστίνα Κοψίνη Γνωμοδοτικός και...