Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Πέρασε των λοιμωξιολόγων: Υποχρεωτικές μάσκες για όλους στα σούπερ μάρκετ - Έρχονται κι άλλοι εσωτερικοί χώροι

Πέρασε των λοιμωξιολόγων: Υποχρεωτικές μάσκες για όλους στα σούπερ μάρκετ - Έρχονται κι άλλοι εσωτερικοί χώροι
Τελικά, το αίτημα των λοιμωξιολόγων πέρασε και η κυβέρνηση επιβάλλει από αύριο υποχρεωτική χρήση μάσκας -για αρχή- σε όλα τα σούπερ μάρκετ για πελάτες και για εργαζόμενους, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κλειστοί χώροι. 
Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.
Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Με τη κίνηση αυτή η κυβέρνηση ισοπεδώνει την κοινωνία χωρίς να υπάρχουν στοιχεία πως η μάσκα παίζει σημαντικό ρόλο στην αποφυγή διασποράς του ιού, ενώ δυσχεραίνεται σημαντικά τόσο η ζωή των πολιτών όσο και η οικονομική δραστηριότητα. 
Η υποχρεωτική μάσκα, αναμένεται να επιβληθεί σταδιακά στους περισσότερους κλειστούς χώρους, δίνοντας έτσι τη χαριστική βολή σε εστίαση και εμπόριο.

Μάλιστα υπάρχουν και καταγγελίες από ανθρώπους που έχουν γνώση της αγοράς πως αυτό γίνεται για να ενισχυθούν τα delivery των μεγάλων σούπερ μάρκετ στο οποίο είχαν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ. Διότι ντελίβερι ως γνωστών σημαίνει λιγότερο προσωπικό αλλά και ελάχιστη παραγγελία από τον καταναλωτή.Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDZyq7