Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Αν η Ε.Ε. δεν μας αντιμετωπίσει δίκαια, θα ανακοινώσει επισήμως το τέλος της»

 «Αν η Ε.Ε. δεν μας αντιμετωπίσει δίκαια, θα ανακοινώσει επισήμως το τέλος της»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Turkish Presidency via AP, Pool

«


Εριστικός και προκλητικός μία μέρα μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος από το γεωτρύπανο Φατίχ δήλωσε ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση «κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπαράθεσης, δεν υιοθετήσει μια δίκαιη στάση, αυτό θα είναι η επίσημη ανακοίνωση ότι ήρθε το τέλος της».

Επ' ευκαιρία της ανακοίνωσης ότι το Φατίχ εντόπισε ακόμη 85 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, απευθυνόμενος προς τις Βρυξέλλες -οι οποίες σημειωτέον χθες περιορίστηκαν σε δηλώσεις καταδίκης των τουρκικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο- είπε επίσης ότι η Τουρκία «δεν πρόκειται να υποκύψει σε οποιονδήποτε εκφοβισμό ή σε στήσιμο παιχνιδιών που μοιάζουν με κωμωδία».

Και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει γίνει όμηρος της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, βλάπτει κυρίως την ίδια την Ε.Ε.» ενώ «εφαρμόζοντας διπλά μέτρα και σταθμά εναντίον της χώρας μας ως σήμερα, αγνοώντας όλες τις αξίες της, είχε ήδη μειώσει την αξιοπιστία της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος, ενώ παράλληλα παλεύει με τον βάλτο της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού και χάνει μέρος της εξουσίας της μετά το διαζύγιο με τη Βρετανία», πρόσθεσε, για να καταλήξει ότι η Άγκυρα είναι «υπέρ της ανάπτυξης και της διατήρησης των σχέσεων με την Ευρώπη, το ερώτημα είναι αυτό το θέλει και η Ευρώπη».

Είπε επίσης, με αφορμή και το νέο κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε και θα προστεθεί στα 320 δισ. κ.μ. που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα ότι, μέχρι το 2053 «θα έχουμε πετύχει τον στόχο της Μεγάλης Τουρκίας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που μεταδιδόταν ζωντανά από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε επίσης ότι «μη επιτρέποντας τις προσπάθειες για την εκδίωξη της Τουρκίας από τον αγώνα του διαμοιρασμού των πηγών υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο ανοίξαμε την πόρτα μια νέας εποχής. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε οποιοδήποτε σχέδιο, οποιαδήποτε πρωτοβουλία, οποιαδήποτε τετελεσμένα που αγνοούν τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων».

Επανέλαβε τον γνωστό ισχυρισμό ότι η Τουρκία «δεν επιβουλεύεται τα δικαιώματα κανενός, ιδιαίτερα τα εδάφη κανενός. Προασπιζόμαστε μόνο τα δικά μας δικαιώματα» και ότι «προκειμένου να επιτύχουμε σε αυτόν τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλη την ισχύ μας παράλληλα με τα μέσα που μας προσφέρει η διπλωματία». 

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ο μόνος τρόπος για να εγκαθιδρύσουμε ειρήνη, ηρεμία, και σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο είναι μέσα από το σεβασμό, την αναγνώριση και αποδοχή των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Αναφερόμενος στα ευρήματα του «Φατίχ», αλλά και τις έρευνες των άλλων σκαφών (Μπαρμπαρός, Ορούτς Ρέις, Γιαβούζ και Κανουνί), είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι εργασίες γεώτρησης θα επεκταθούν στο οικόπεδο Αλί 1 από όπου «αναμένονται επίσης καλά νέα».

«Καθώς το ποσό που πληρώνουμε στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα μειώνεται, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στο έθνος μας με έναν καλύτερο και πιο οικονομικό τρόπο. Αυτή η ανακάλυψη ανύψωσε το ηθικό του έθνους μας», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι αναμένεται ότι το αέριο που έχει βρεθεί έως τώρα θα έχει εξορυχθεί έως το 2023 και θα μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές ενέργειας.

1 σχόλιο:

  1. Κούρδους εκατομμύρια πρόσφυγες Κύπρο Συρία Αρμενία και όλη την στάση του Φύρερ απέναντι στην Ελλάδα και στην διεθνή κοινότητα με ιδέες φασιστικές περί μεγάλης ισλαμοκρατιας δεν θα δουλέψουν για το καλό της μεγάλης ιδέας περί πατρίδας.Ασχημο τέλος θάχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Al Jazeera: «Εγκληματική πράξη η απόφαση του Τελ Αβίβ να κλείσει τις δραστηριότητές μας στο Ισραήλ»

  Newsbomb Το  Al Jazeera  ήταν από τα λίγα διεθνή μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στη Γάζα. Στην επίσημη τοποθέτησή του,  το Al Jazeera κατα...