Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ακόμη 2.422 κρούσματα σήμερα - 63 νέοι θάνατοι, 443 οι διασωληνωμένοι

 Ιατρικό προσωπικό σε θάλαμο εντατικής θεραπείας για ασθενείς με COVID-19 σε νοσομείο της Αθήνας

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1590)
Βρείτε μας

Στο «κόκκινο» βρίσκεται για ακόμη ένα 24ωρο ολόκληρη η χώρα, με τον ΕΟΔΥ να επιβεβαιώνει πάνω από 2.400 νέα κρούσματα της COVID-19.

Στα ύψη παραμένει για άλλη μια μέρα ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού, αλλά και των θανάτων στη χώρα μας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.422 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 78825, εκ των οποίων το 53.8% άνδρες.

4.685 (5.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20225 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 143 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 392 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 63 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 502 (40.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύψας: Ακόμη και αν ανοίξουμε, θα υπάρξει ξανά κλείσιμο

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί, χαρακτήρισε τον εγκλεισμό «το μόνο ισχυρό όπλο που έχουμε», καθώς δοκιμάστηκαν όλα, αλλά απέτυχαν.

«Ακόμη και αν ανοίξουμε, θα υπάρξει ξανά κλείσιμο μετά από μία ή δύο εβδομάδες. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα και για κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη».

Σημείωσε, δε, πως για να ελαττώσουμε τα μέτρα θα πρέπει να σταματήσει η τεράστια πίεση στο Σύστημα Υγείας και υπάρχει διαθεσιμότητα σε απλές κλίνες αλλά και σε ΜΕΘ. 

Διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου: Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο

Τα όσα βιώνουν οι υγειονομικοί στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου,  Νικόλαος Καπραβέλος, μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ: «Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο» είπε.

«Δεν έχω μάθει να βγαίνω στα κανάλια για να ανακοινώσω έναν θάνατο. Δεν φοβόμαστε το θάνατο, αλλά δε μας φοβάται και ο θάνατος».

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του συνεχίζουν τη μάχη και, όπως τόνισε, θα είναι «οι τελευταίοι που θα πέσουνε θα είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...