Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Στα 492 τα νέα κρούσματα σε Αττική, 491 στη Θεσσαλονίκη - Πότε θα δούμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα

 

Κρούσματα: 
53.999.543
Ανέρρωσαν: 
34.787.307

Θάνατοι: 
1.312.292
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1571)
Βρείτε μας

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.198 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 400 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Συνολικά 492 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 491 στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα κορονοϊού «καλπάζει».

Σύμφωνα με την ίδια, ακόμα δύο περιοχές σημείωσαν τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, η Δράμα με 147 και η Πέλλα με 122, ενώ το γεγονός ότι τη ζωή τους έχασαν δύο μάχιμοι γιατροί 42 και 52 ετών σημαίνει ότι «ο καθένας μας είναι ευάλωτος, κανένας δεν είναι υπεράνω». 

Η ίδια σημείωσε ότι το ΕΣΥ πιέζεται περισσότερο από όσο ποτέ και πλέον ο μέσος όρος στις ΜΕΘ είναι τα 64 έτη, ενώ υπάρχουν και νεαροί ενήλικες που χρειάζονται νοσηλεία.

Προειδοποίησε ότι, μετά από μία κρίσιμη εβδομάδα που πέρασε ακολουθεί μία δύσκολη εβδομάδα, ενώ η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής αύξησης των κρουσμάτων καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη διασπορά στον πληθυσμό σε όλη την επικράτεια και το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο.

Πάντως, η καθηγήτρια έστειλε κι ένα αισιόδοξο μήνυμα καθώς είπε ότι είναι πιθανό την επόμενη Δευτέρα «να αρχίσουμε να χαμογελάμε» και να μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων, ως αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Όπως είπε: «Βλέπουμε μία εικόνα σταθεροποίησης, αν τηρήσουμε τα μέτρα θα μπορέσουμε να άρουμε κάποιους περιορισμούς».

Διεμήνυσε, ωστόσο, ότι «θα μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα, μέσα κι έξω από το σπίτι, για πολλούς μήνες».

Κλείσιμο σχολείων: «Ευκαιρία να περάσετε ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά σας»

Αναφερόμενη στο κλείσιμο το σχολείων, η καθηγήτρια ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά κάτω των 14 ετών μεταδίδουν πολύ λιγότερο στις στενότερες επαφές τους, ενώ ακόμα και με δύο κρούσματα στο ίδιο σχολείο δεν φαίνεται το ένα παιδί να κόλλησε από το άλλο.

«Στη χώρα μας άλλαξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και ήταν μονόδρομος να κλείσουν τα ανοιχτά σχολεία, λόγω της κινητικότητας που συνδέεται με αυτά» τόνισε και πρόσθεσε ότι η κινητικότητα αφορά τη μεταφορά μαθητών, εκπαιδευτικών με ΜΜΜ, εκείνων που σχετίζονται με υπηρεσίες των σχολικών μονάδων όπως η καθαριότητα και των γονέων.

Μάλιστα, προέτρεψε τους γονείς να εκμεταλλευτούν το διάστημα που είναι κλειστά τα σχολεία για να περάσουν ουσιαστικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες

  ΛΙΒΑΝΟΣ PODCAST ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΓΑΖΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI ΕΛΛΑΔΑ 04.10.24 07:10 efsy...