Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΚΚΕ για Πολυτεχνείο: Η απαγόρευση θα ακυρωθεί από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα

 

Κρούσματα: 
53.999.543
Ανέρρωσαν: 
34.787.307

Θάνατοι: 
1.312.292
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (266)
Βρείτε μας

Στο στόχαστρο της κριτικής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), βρέθηκε η απαγόρευση συναθροίσεων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σφοδρή κριτική στην απόφαση να απαγορευτούν οι συναθροίσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου λόγω lockdown κορονοϊού, ασκεί το ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τονίζει πως: «η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα καθ' άπασαν την επικράτειαν, όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί, μόνο ως πρόσχημα, την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων».

Μάλιστα, διαμηνύει πως αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το τριήμερο του Πολυτεχνείου

Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής πως απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις από 15 μέχρι και 18 Νοεμβρίου, ενόψει του τριημέρου της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η απόφαση ελήφθη: «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της  διασποράς του κορονοϊού».

Μάλιστα, για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις

Δρακόντεια μέτρα - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, χτες, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο STAR υπογράμμισε πως: «Οποιοδήποτε πολίτης ή βουλευτής προσπαθήσει να κάνει κάτι που αντίκειται στον νόμο, στις εντολές και τις διαταγές, θα προσαχθεί».

Επίσης, «δρακόντεια» αναμένεται να είναι τα μέτρα ανήμερα της επετείου, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τοποθετούνται σε Στουρνάρη, την  Πατησίων και τους γύρω δρόμους.

Συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου: 

  • Στο δρόμο θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ drone θα επιτηρούν από αέρος.
  • Θα υπάρχουν μπλόκα στους δρόμους που οδηγούν στο Πολυτεχνείο
  • Οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και τα πρόστιμα μη διαπραγματεύσιμα
  • Όσοι θα επιχειρήσουν να κάνουν πορεία θα τους γίνει σύσταση
  • Αν επιμείνουν, θα υπάρξουν προσαγωγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βροχερός καιρός σε αρκετές περιοχές και πτώση της θερμοκρασίας

  Facebook Twitter E-mail Copy link Print Συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας σήμερα το κύμα κακοκαιρίας «Κασσάνδρα» και σύμφωνα με το  Meteo...