Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

«Εδώ Πολυτεχνείο» εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης συναθροίσεων#live #Πολυτεχνείο «Έσπασε» την κυβερνητική απαγόρευση το ΚΚΕ https://www.efsyn.gr/.../268944_edo-polytehneio-en-meso...

 «Εδώ Πολυτεχνείο» εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης συναθροίσεων



Πρωτόγνωρες συνθήκες εορτασμού της ιστορικής εξέγερσης στη σκιά της απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απαγορεύσει το δικαίωμα της συνάθροισης άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες με πρόσχημα την πανδημία. 
  • Σε ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο εκατοντάδες πολίτες είναι αποφασισμένοι τηρώντας τα μέτρα προστασίας να «σπάσουν τον τρόμο» και να κατέβουν για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου
  • Κλειστοί από τις 12 το μεσημέρι 5 σταθμοί του μετρό (Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής)
  • Κατάθεση σταφάνων από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων
  • Οι δημιογράφοι της «Εφ.Συν.» μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικανική Πρεσβεία. Στην πορεία, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας από τους διαδηλωτές. Συμμετείχε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε, για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο, τιμώντας τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του 1973.

«Κάθε σημαντική επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις που γιορτάζεται. Σήμερα, οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νεότερους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το Πολυτεχνείο ζει έξω οι Αμερικανοί»

 

Οργή Βαρουφάκη

 

Διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βασ.Σοφίας και την Πατησίων

Διεκόπη, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως το Χίλτον, καθώς και στα δύο ρεύματα της οδού Πατησίων, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως την Ομόνοια.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεβεία

 

Η Φ. Γεννηματά για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά», επισημαίνει, σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Η κ. Γεννηματά τονίζει πως τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων.

 

Στο Πολυτεχνείο βρέθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι με την ευκαιρία της 47ης επετείου από την εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Κατάθεση στεφάνου από την ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου

«Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης. Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, την δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο με την ευκαιρία της 47ης επετείου της εξέγερσης. Τόνισε ότι ο φετινός εορτασμός γίνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας και πρόσθεσε ότι το Πολυτεχνείο μάς διδάσκει ότι η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες.

Κλειστή η Πατησίων

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς, αύρες νερού, ελικόπτερα και drones. Ήδη έχει κλείσει η οδός Πατησίων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: «Η φάση της μονομερούς αυτοσυγκράτησης έχει τελειώσει»

  AP Photo ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 03.10.24 19:30 efsyn.gr Ισραηλινός αξιωματούχος τονίζει πως τυχόν ισραηλινή επίθεση θα συναντούσε μια «μη σ...