Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα και με αυστηρούς ελέγχους - Ρεβεγιόν με την ίδια οικογένεια και SMS

 

Κρούσματα: 
76.934.012
Ανέρρωσαν: 
50.323.438

Θάνατοι: 
1.695.506
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (709)
Βρείτε μας

Σε νέες ανακοινώσεις αναφορικά με τον «οδικό» χάρτη της κυβέρνησης προς τους πολίτες, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ενημέρωση των πολιτών ενόψει και της γιορτής των Χριστουγέννων προχώρησε σήμερα Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς την Παρασκευή δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ενημέρωση.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε τι ισχύει τις ημέρες αυτές των γιορτών, τονίζοντας πως ισχύουν τα σε εφαρμογή μέτρα περιορισμού.

«Όπως περάσαμε διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά»

Επανέλαβε δε, πως επιτρέπεται να γιορτάσουν μαζί αυστηρά δύο οικογένειες έως 9 άτομα και ιδανικά οι δύο ίδιες οικογένειες στα δύο ρεβεγιόν.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει όπως σήμερα από τις 22:00 με 05:00 το πρωί, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως εξαίρεση στο τι συμβαίνει μέχρι τώρα,  θα υπάρχει μόνο στο εύρος των ελέγχων την παραμονή στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.

Παράλληλα, ήταν ξεκάθαρος πως τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να πουν φέτος τα κάλαντα.

Υπενθύμισε, δε πως επιτρέπεται η λειτουργία στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, παρουσία αυστηρά 25 ατόμων σε μικρούς ναούς και 50 σε μητροπόλεις.

«Τα μέτρα δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε τα Χριστούγεννα όπως θέλουμε», υπογράμμισε.

Σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, συνέστησε «πολύ μεγάλη προσοχή» στους πολίτες, τονίζοντας πως οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα είναι εντατικοί.

«Όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων η αστυνομία θα τον σταματήσει και θα τον ελέγξει» είπε ο ίδιος και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν το γιορτινό τραπέζι τα μεσημέρια και όχι τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο βασικό στοίχημα των εορταστικών ημερών είναι «μην ανοίξουμε τον κύκλο» μας.

Νέα μέτρα την Πρωτοχρονιά

Παρότι σήμερα ο κ. Πέτσας δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει νέα μέτρα για τις ημέρες των γιορτών, κατά τη χθεσινή του ενημέρωση είχε αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν θα επιβληθούν σκληρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα ήδη υπάρχοντα τα Χριστούγεννα έδωσε την εξής – λιτή, αλλά ξεκάθαρη – απάντηση: «Φυσικά».

«Γενική επιστράτευση» στην ΕΛΑΣ

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεδομένο είναι πως η αστυνομία θα κληθεί να ελέγξει κάθε πολίτη που θα κυκλοφορεί μετά τις 22:00 το βράδυ – όταν και ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sputnik, διαβιβάστηκε διαταγή του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προς όλες τις ειδικές και αυτοτελείς διευθύνσεις, που στο σύνολό τους έχουν έδρα στην Αττική, να διαθέσουν όλο το προσωπικό τους που δεν θα είναι σε υπηρεσία, για την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDY2lB