Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Τραμπ: «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ» το εκλογικό αποτέλεσμα - Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση

 

ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (344)
 0  0  0
Βρείτε μας

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ. Δεν θα παραδοθούμε. Δεν παραδίδεσαι όταν έχει γίνει κλοπή» τόνισε ο Τραμπ μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του, έξω από τον Λευκό Οίκο.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, κόντρα στις υγειονομικές συστάσεις και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς μάσκες, έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση της Ουάσινγκτον, εν αναμονή της επικύρωσης της ήττας του από το Κογκρέσο στις προεδρικές εκλογές. 

«Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους εδώ και θέλω να αναγνωριστούν από τα μίντια των fake news - γυρίστε τις κάμερές σας και δείξτε τι πραγματικά συμβαίνει εδώ, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν θα το ανεχτούν άλλο» πρόσθεσε, αναφερόμενος στο μέγεθος του πλήθους.

«Θα ήταν πραγματικά ωραίο αν μπορούσαμε να έχουμε ισότιμη προβολή από τα μίντια. Τα ΜΜΕ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε - το μόνο μεγάλο πρόβλημα» τόνισε ο ίδιος, κατακεραυνώνοντας για άλλη μια φορά τα μέσα ενημέρωσης της Αμερικής.

Στην ομιλία του ο Τραμπ επικαλέστηκε τους δημοσκόπους οι οποίοι του είπαν πως αν από από 63 εκατομμύρια ψήφους που είχε συγκεντρώσει το 2016 έφτανε τα 66 εκατομμύρια «δεν υπήρχε περίπτωση ήττας. Λοιπόν, δεν πήραμε 66 εκατ., πήραμε 75 εκατομμύρια ψήφους και αυτοί μάς λένε πως χάσαμε. Δεν χάσαμε. Και παρεμπιπτόντως, πιστεύει κανείς πως ο Τζο κέρδισε 80 εκατομμύρια ψήφους; Είναι ντροπή!» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο απερχόμενος πρόεδρος εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, παρότι το Εκλεκτορικό Κολλέγιο επισήμως εξέλεξε τον Τζο Μπάιντεν ως τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, με 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον Πύργο

  Newsroom   Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 15:35 Περισσότερα σε λίγο. Ακολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο  YouTube SPONSORED