Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων τα δύο αδέλφια που ξυλοκόπησαν σταθμάρχη - Αστυνομικός τους βοηθούσε

 

Κρούσματα: 
93.251.963
Ανέρρωσαν: 
51.494.728

Θάνατοι: 
1.997.406
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων θα οδηγηθούν οι δύο ανήλικοι που ξυλοκόπησαν βάναυσα σταθμάρχη. Αστυνομικός τους βοήθησε να κρυφτούν και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες και ο ίδιος.

Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων αναμένεται να οδηγηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δύο ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται πως επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ επειδή δεν δέχθηκαν να φορέσουν προστατευτική μάσκα ευρισκόμενοι μέσα σε συρμό του ΗΣΑΠ.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο ανήλικοι όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, δέχθηκαν παρατήρηση από τον σταθμάρχη μέσα σε βαγόνι του τρένου, επειδή δεν φορούσαν μάσκα και επειδή είχαν τα πόδια τους επάνω στα καθίσματα.

Όπως περιέγραψε ο 53χρονος σταθμάρχης, στον σταθμό Ομόνοια, κατέβηκε επειδή αντιλήφθηκε πως οι δύο νεαροί είχαν επιθετικές προθέσεις και αποφάσισε να αποβιβαστεί σε σημείο όπου θα έχει κόσμο. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τους δύο ανηλίκους, οι οποίοι του επιτέθηκαν βάναυσα, ξυλοκοπώντας τον, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν.

Ο εντοπισμός από την αστυνομία

Οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός πως η άρνησή τους να φορέσουν μάσκα, έκανε διακριτά τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, τα οποία αποτυπώθηκαν από τις κάμερες ασφάλειας, που κατέγραψαν το περιστατικό.

Ένα ακόμα στοιχείο που βοήθησε τις αρχές να τους εντοπίσουν, ήταν το γεγονός πως οι δύο προσαχθέντες, οι οποίοι είναι ηλικίας 15 και 17 ετών και κάτοικοι Περιστερίου, είχαν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν.

Όταν οι αστυνομικοί τους παρουσιάσαν στον 53χρονο σταθμάρχη, εκείνος τους αναγνώρισε αμέσως.

Αστυνομικός βοήθησε – Έχει ιδιαίτερη σχέση με μέλος της οικογένειάς τους

Αυτό που φέρνει νέα εξέλιξη στην υπόθεση ωστόσο, είναι το γεγονός πως όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, αντιμετωπίζει κατηγορίες υπόθαλψης και παράβασης καθήκοντος, αφού αποκαλύφθηκε πως γνώριζε πως οι δύο ανήλικοι ήταν οι δράστες της επίθεσης, δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του, ενώ τους έδινε και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο εν λόγω αστυνομικός γνωρίζει τους δύο ανήλικους, καθώς έχει μια ιδιαίτερη σχέση με μέλος της οικογένειάς τους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία αναφέρεται τόσο ο εντοπισμός τους και η αναγνώριση από το θύμα, όσο και η εμπλοκή του αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν οι δύο (2) δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας
Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.
Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.
Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...