Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Οι πρώτες εικόνες από το άνοιγμα των Δημοτικών: Η ειδική διαγράμμιση και τα μέτρα προστασίας

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από 
Lockdown (980)
Βρείτε μας

Άνοιγμα σχολείων σήμερα καθώς μόνο στην κεντρική Μακεδονία, 150.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής επιστρέφουν στα θρανία όπου τους υποδέχονται 15.000 εκπαιδευτικοί.

Από τις 7:30 το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι μαθητές στα δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης όπως στο 87ο Δημοτικό.

Άνοιγμα δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη
© SPUTNIK
Άνοιγμα δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Τα μέτρα προστασίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά με τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους σε απόσταση από την είσοδο όπου τα παραλαμβάνουν οι δάσκαλοι.

Στην είσοδο, μάλιστα, υπάρχει μια διαγράμμιση ως όριο για τους γονείς προκειμένου να γνωρίζουν το σημείο όπου πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους.

Επιστροφή μαθητών σε δημοτικό στη Θεσσαλονίκη
© SPUTNIK
Επιστροφή μαθητών σε δημοτικό στη Θεσσαλονίκη

Οι μικροί μαθητές πέρασαν την πόρτα του σχολείου με τους δασκάλους να τους εύχονται καλή χρονιά.

Άνοιγμα δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη
© SPUTNIK
Άνοιγμα δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Στο σημείο δεν παρατηρήθηκε συνωστισμός, ενώ η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει ανά ομάδες για τον ίδιο λόγο.

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε ότι τα μέτρα τα τηρηθούν αυστηρά με στόχο -όπως είπε- να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία.

Τα μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων

Με στόχο να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, τα μέτρα προστασίας που έχουν αποφασιστεί για το άνοιγμα των Δημοτικών, προβλέπουν διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών, και χρήση περισσοτέρων εισόδων σε όποια σχολικά συγκροτήματα υπάρχουν.

Επιπλέον, για τους εκπαιδευτικούς έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τη νόσο COVID-19 και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ανοίγουν ξανά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η νέα «κλοπή» των 7,5 δισ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας δείχνει το «έγκλημα» που έγινε σε βάρος της ελληνικής οικονομίας

  02.10.2024 | 15:56 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος | email: andreopoulos@pronews.gr Η επιστροφή των τραπεζών σε εθνικό-ελληνικό έλεγχο είναι εκ ...