Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

«Φλέγεται» η Αττική με 1.153 κρούσματα σήμερα, 247 στη Θεσσαλονίκη - Ο «χάρτης»

 Lockdown στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Πανδημία κορονοϊού στην Ελλάδα (30)
Βρείτε μας

Τα κρούσματα σήμερα 6/3 είναι σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τι ισχύει με ημερήσιους θανάτους και διασωληνωμένους με κορονοϊό.

Νέα επιβάρυνση παρουσιάζουν οι κρίσιμοι επιδημιολογικοί δείκτες της COVID-19 στη χώρα μας με αύξηση σε κρούσματα, ημερήσιους θανάτους αλλά και διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σήμερα, Σάββατο, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στην Ελλάδα είναι 2.301, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.231 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.705νεκροί με το 95.7% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452 (69.5% άνδρες) και η διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη.

To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -11.44%) με τον μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου να είναι 337 ασθενείς.

«Τα κρούσματα αυξάνονται - Παρακινδυνευμένο το άνοιγμα»

Νωρίτερα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, «διακρίνει» κινδύνους στην επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στη χώρα μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εντελώς παρακινδυνευμένο».

Μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε πως: «παρατηρούμε αύξηση κρουσμάτων και πίεση στο σύστημα Υγείας που είναι αποτέλεσμα των ανάλυσης του ιικού φορτίου των προηγούμενων εβδομάδων. Δεν υπάρχει καμία μείωση στο ιικό φορτίο στα λύματα. Αναμένουμε τα νέα περιοριστικά μέτρα για το αν θα υπάρξει ύφεση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη για το πού πρέπει να είναι το επιδημιολογικό φορτίο για να πάμε σε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων: «Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις με αυτό το επιδημιολογικό φορτίο για την επαναλειτουργία. Με τέτοιο υψηλό ιικό φορτίο και τέτοια πίεση στο σύστημα Υγείας, είναι εντελώς παρακινδυνευμένο να μιλάμε για άνοιγμα».

Το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει «σταθερό και υψηλό», είπε ο κ. Θωμαΐδης, ενώ τόνισε πως αυξητική τάση καταγράφεται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Υπάρχει αύξηση συνολικά στο επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...