Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» βρέθηκε νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα να κάνουμε ως κοινωνία μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση του ιού.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα σήμερα τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» όπου ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για τον αγώνα τους κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

«Καθώς τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και κάθε ημέρα ανοίγουμε και καινούργια επιπλέον κρεβάτια, θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια, να αφήσουμε και αυτήν την έξαρση πίσω μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στην επικεφαλής της νέας ΜΕΘ Μαρία Νταγάνου που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο ο πρωθυπουργός είπε πως «ήρθα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο πρόσωπό σας, σε όλους τους εργαζόμενους εδώ στη νέα Μονάδα Εντατικής του "Σωτηρία"».

«Αυτό που βλέπουμε τώρα και πρέπει να εξηγήσουμε και στους πολίτες είναι ότι τα καινούργια στελέχη του ιού οι μεταλλάξεις, οι λεγόμενες βρετανικές μεταλλάξεις κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό. Αυτό εξηγεί και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι έχουμε πάρει μέτρα προστασίας και βρισκόμαστε ουσιαστικά σε lockdown στην Αττική εδώ και κάποιες εβδομάδες. Και ευτυχώς που το κάναμε, διότι αν δεν το είχαμε κάνει τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα» προσέθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ιός δεν επιτρέπει εφησυχασμό έως ότου οικοδομηθεί τείχος ανοσίας μέσω της εκστρατείας εμβολιασμού.

Στη συνέχεια, όπως είπε μιλώντας στην κα Νταγάνου, υπογράμμισε πως αυτός ο ιός μας αιφνιδιάζει γι’ αυτό η προσοχή πρέπει να είναι η μέγιστη έως ότου έχουμε το τείχος ανοσίας από τους εμβολιασμούς.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες δηλώνουν διατεθειμένοι να εμβολιαστούν, καθώς εμπεδώνεται η ασφάλεια των εμβολίων και η πολιτεία κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

«Με τους εμβολιασμούς δεν έχουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Δηλαδή το πρόβλημά μας είναι το ανάποδο, ο κόσμος θέλει να εμβολιαστεί, είναι μια μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης αυξάνεται το ποσοστό των συμπολιτών μας που θέλουν να εμβολιαστούν. Αυτό γίνεται γιατί διαπιστώνουν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και νομίζω ότι έχουν εμπιστοσύνη και στην πολιτεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως από τον Απρίλιο η διαθεσιμότητα των εμβολίων θα αυξηθεί σημαντικά και έτσι «θα μπορούμε να προχωράμε και πολύ πιο γρήγορα».

Από την πλευρά της, η κα Νταγάνου σημείωσε ότι από τις 26 Οκτωβρίου που άρχισε να λειτουργεί η νέα ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό έχουν νοσηλευτεί μέχρι σήμερα 220 άνθρωποι.  

Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό συνόδευε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχε συνομιλίες με η Διευθύντρια της νέας ΜΕΘ Μαρία Νταγάνου, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, καθώς και με τον Διοικητή του νοσοκομείου Σωκράτη Μητσιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό»

  Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του ε...