Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:Sputnik V: Πιθανή έγκριση του ρωσικού εμβολίου στην ΕΕ εντός Μαΐου

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Sputnik V: Πιθανή έγκριση του ρωσικού εμβολίου στην ΕΕ εντός Μαΐου

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1680)
 0  0  0
Βρείτε μας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενδέχεται να εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, εντός του δεύτερου μισού του Μαΐου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το ρωσικό εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, καθώς ενδέχεται να υπάρξει έγκρισή του για χρήση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός του Μαΐου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) μπορεί να πει το «ναι» εντός του δεύτερου μισού του Μαΐου.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Sputnik, γερμανική πηγή με γνώση της υπόθεσης. 

«Εάν είναι έτοιμα τα πάντα, ο ΕΜΑ μπορεί να δώσει την έγκριση σε περίπου δύο μήνες» σημείωσε η πηγή.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως η γερμανική εποπτική Αρχή είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στους Ρώσους στη διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου. Ειδικότερα, υπάρχει συζήτηση για παροχή βοήθειας για τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για να δοθεί το «πράσινο φως».

Να αναφερθεί πως τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές εντός της Γερμανίας που ζητούν να πέσει το  Sputnik V στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σταθερά υπέρ της έγκρισης, παράλληλα, είναι ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς. Με νέες δηλώσεις του την Τετάρτη, ο Κουρτς ζήτησε να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...