Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Τραγωδία στην Ερέτρια: Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

 


Κολώνες της ΔΕΗ. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.04.2021
Βρείτε μας
Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι τρεις συλληφθέντες για την τραγψδία στην Εύβοια.
Συνεχίζεται η έρευνα για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στο Γυμνό Ερέτριας και τα αίτια αυτής.
Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν όπου τέσσερα μέλη συνεργείου που συνεργάζεται με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης καλωδίων. Το τέταρτο άτομο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος.
Οι νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης, πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος, επίσης πατέρας τριών παιδιών.
Ο 32χρονος τεχνικός που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Όπως εκτιμάται, το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς δεν είχε κοπεί η ηλεκτρική τάση, παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν σε εξέλιξη.
Κολώνα ηλεκτρισμού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.04.2021
Ελλάδα
Τραγωδία στην Εύβοια: Η ανακοίνωση της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο - "Θλίψη"
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Αλέκος Φλέγγας, μίλησε στο Mega, σχετικά με το περιστατικό, ενημερώνοντας πως μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαμε 12 θανάτους ηλεκτρολόγων.
«Θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν».
Ο ίδιος επεσήμανε πως θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια, ενώ είπε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ορισμένες φορές δεν προσλαμβάνει ειδικευμένους και η εκπαίδευση γίνεται πάνω στις κολώνες.
«Η ηλεκτροπληξία είναι η δεύτερη αιτία ατυχήματος και θανάτου στην Ελλάδα».

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Οι Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές τριών στελεχών της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης, οι οποίες τελικώς έγιναν συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου