Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Φρένο στο Πάσχα στο χωριό: Ανάσταση νωρίς το βράδυ και ψήσιμο οβελία σε μπαλκόνια και αυλές

 


Αναμμένα κεριά σε εκκλησία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Βρείτε μας
"Μένουμε σπίτι" και αυτό το Πάσχα εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19, όπως φαίνεται, με την κυβέρνηση να εξετάζει διάφορα μέτρα για εκείνες τις ημέρες, μετά και τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που έγινε τη Δευτέρα (19/04).
Διαφορετικό θα είναι και το φετινό Πάσχα καθώς, όπως όλα δείχνουν, η Ανάσταση θα γίνει νωρίς και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία σε μπαλκόνια και αυλές εντός στενού οικογενειακού κύκλου εν μέσω πανδημίας της νόσου COVID-19. Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά και τη χτεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου.
Πάσχα μετακινήσεις - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.04.2021
Ελλάδα
Δημοσκόπηση OΡΕΝ: Πάσχα στο χωριό ή στο σπίτι; Τι απαντούν οι πολίτες

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για το Πάσχα

Πολλά σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι για τις ημέρες του Πάσχα, με την κυβέρνηση να καλείται να βρει τη χρυσή τομή, σε συνεννόηση με τους ειδικούς, μεταξύ της κοινωνικής καταπόνησης και των επιδημιολογικών δεδομένων.
Έτσι, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα (19/04), η Ανάσταση θα γίνει στις 21:30 σε εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν αποκλείεται και η περιφορά του Επιταφίου να γίνει νωρίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή μόνο πέριξ των ιερών ναών.
Ακόμα, οι μετακινήσεις εκτός νομού δεν αναμένεται να επιτραπούν, η απαγόρευση κυκλοφορίας ενδέχεται για τις ημέρες του Πάσχα να επεκταθεί και ο εορτασμός να γίνει μαζί με άλλη μια οικογένεια το πολύ ή με έως και εννέα άτομα στο τραπέζι, ακολουθώντας το παράδειγμα των Χριστουγέννων.
Ως εκ τούτου, αν αυτό το σενάριο επικρατήσει, τότε οι μετακινήσεις θα γίνονται με μήνυμα στο 13033 και με τον κωδικό 6.

Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το Πάσχα

Επισημαίνεται πως οι σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την περίοδο του Πάσχα αναμένεται να γίνουν μέσα στην εβδομάδα, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, δήλωσε τη Δεύτερα (19/04) πως ενδέχεται να επιτραπούν οι κοντινές αποδράσεις σε εξοχικές κατοικίες.
Ειδικότερα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε πως το μόνο σενάριο που θα μπορούσε να εξεταστεί είναι να μπορεί κάποιος να πάει για Πάσχα εκεί όπου διατηρεί εξοχικό σπίτι, εφόσον βρίσκεται επιδημιολογικά στο ίδιο επίπεδο με την περιοχή όπου είναι η κύρια κατοικία του.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα (19/04), συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και, μάλιστα, σε «καλό κλίμα» σύμφωνα με πηγές και συνομίλησαν για το ζήτημα της τέλεσης των Λειτουργιών στις εκκλησίες.
Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε -μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό- πως «βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό, ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα, με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας».
Σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όπου αναμένεται να εξεταστούν όλα τα σενάρια, ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις από την πλευρά της Εκκλησίας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προϊδεάσει από το Σαββατοκύριακο (17-18/04) πως «η χώρα θα ανοίξει για τα καλά μετά το Πάσχα», με τα σχολεία να επαναλειτουργούν στις 10 Μαΐου και την τουριστική περίοδο να αρχίζει επίσημα, τέσσερις ημέρες αργότερα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...