Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Απομακρύνεται το Πάσχα στο χωριό εν μέσω ασφυξίας στο ΕΣΥ - Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

 


Το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης ή Μπότηδες, στην Κέρκυρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.04.2021
Βρείτε μας
Αναπάντητο ερώτημα παραμένει για τους πολίτες το αν θα καταφέρουν να μετακινηθούν εκτός του νομού κατοικίας τους την περίοδο του Πάσχα.
Όλο και περισσότερο φαίνεται πως απομακρύνεται για τους πολίτες το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα.

Τα σενάρια για το Πάσχα

Πέραν των επιφυλάξεων που εκφράζουν οι επιστήμονες, το Σάββατο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με παιδιά στην Κόρινθο ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουμε «για τα καλά» μετά το Πάσχα.
Πίσω από την επιφυλακτικότητα αυτή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι αφενός, τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στο ΕΣΥ, και αφετέρου η προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων, της εστίασης αλλά και του τουρισμού μετά το Πάσχα.
Εκκλησίες το Πάσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.04.2021
Ελλάδα
Πάσχα: Τι ζητά η Εκκλησία για τη λειτουργία των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα
Στόχος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι να ανοίξει η εστίαση κατά πάσα πιθανότητα στις 10 Μαΐου και ο τουρισμός στις 14 Μαΐου.
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται από την κυβέρνηση η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών μετά το Πάσχα στο σχολείο ενώ το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει το άνοιγμα του τουρισμού.

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσω διαύλου επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με την Αρχιεπισκοπή καισε συνεργασία με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων επιχειρείται να καταστεί δυνατή η λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης.
Μάλιστα, είναι πιθανό να αξιοποιηθούν τα self test αλλά και τα προαύλια των εκκλησιών.
Το Άγιο Φως - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.04.2021
Ελλάδα
Θολό τοπίο το Πάσχα: Τα κρούσματα αναβάλουν τις αποφάσεις για άνοιγμα των μετακινήσεων - "Βιάζεστε"

Ανησυχεί η κατάσταση στα νοσοκομεία

Παρά τα σχέδια της κυβέρνησης για ομαλή επιστροφή σε μερική κανονικότητα, η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Χαρακτηριστικά, το Σάββατο οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 837. Η διάμεση ηλικία αυτών είναι τα 68 έτη.
Ακόμη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 2.411κρούσματα ενώ καταγράφηκαν και 67 νέοι θάνατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...