Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Self test: Από Τετάρτη στα φαρμακεία - Πρώτα σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς

 


Self test κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.04.2021
Βρείτε μας
Στη διαδικασία παράδοσης των self tests για τους πολίτες στα φαρμακεία, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Από την προσεχή Τετάρτη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία τα self tests για τους πολίτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Βάνα Παπαευαγγέλου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.04.2021
Ελλάδα
Παπαευαγγέλου: Από τα 27.000 ενεργά κρούσματα τα μισά σε Αττική - Σε 3 βδομάδες αποκλιμάκωση σε ΜΕΘ
Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, σήμερα θα παραδοθεί η πρώτη παρτίδα των self tests στη χώρα μας, ενώ τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η συνολική διάθεσή τους.
«Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες» σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε πως πρώτα θα δοθούν σε μαθητές Λυκείου, 16 ως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς.
Αυτό συμβαίνει για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ενώ αμέσως μετά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπ. Υγείας, η διάθεση θα αφορά στους 18-64 ετών και τέλος στους άνω των 67 που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό.
Μάλιστα, μαζί με κάθε τεστ, ο πολίτης θα λαμβάνει και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουν.

Τι γίνεται σε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, που είναι στον αέρα αλλά θα λειτουργήσει την επόμενη Τετάρτη και ανάλογα την ταυτότητα κάθε πολίτη (εργαζόμενος ή μαθητής) και θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται μήνυμα για νέο τεστ από επαγγελματία υγείας σε δημόσια ή ιδιωτική δομή.
Όσοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ και είναι αρνητικοί θα πρέπει να το δηλώνουν με υπεύθυνη δήλωση, ενώ για λογαριασμό των μαθητών τη δήλωση θα συμπληρώνουν και υπογράφουν οι γονείς-κηδεμόνες.
Ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στην Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου, 2020 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.04.2021
Ελλάδα
Συναγερμός για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο "βαθύ κόκκινο"
Tα self tests θα γίνονται αποκλειστικά κατ' οίκον και όχι στα φαρμακεία, που απλώς θα παραδίδουν τη συσκευασία όπου θα υπάρχουν οι ανάλογες οδηγίες.
Συγκεκριμένα για τους μαθητές, οι γονείς θα παραλαμβάνουν τα τεστ για τα παιδιά τους με επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα πραγματοποιείται σπίτι 24-48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.
Στη συνέχεια ο γονέας θα εκδίδει και θα εκτυπώνει τη βεβαίωση από την πλατφόρμα και ο μαθητής θα την επιδεικνύει στον καθηγητή της τάξης, ενώ σε αρνητικό αποτέλεσμα πρέπει να εκτυπώσει και να έχει μαζί του τη σχετική βεβαίωση για να την προσκομίζει και σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα πρέπει να κάνουν ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου σε δημόσια δομή για να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.
Μάλιστα, όσοι μαθητές δεν φέρνουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ούτε θα έχουν δυνατότητα για τηλεκπαίδευση.
Τέλος, ενόψει του ανοίγματος του λιανεμπορίου, είπε πως θα υπάρχουν αυξημένες μονάδες δειγματοληψίας ώστε εργαζόμενοι και καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν ένα γρήγορο test.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDdCVQ