Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ελπίδες για Πάσχα στο χωριό με self test - Τι εξετάζουν οι ειδικοί

 


Σούβλισμα οβελία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.04.2021
Βρείτε μας
Στις υπερπτοπικές μετακινήσεις αλλά και τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων του σκληρού lockdown αναφέρθηκε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Με το Πάσχα να πλησιάζει, πολύς κόσμος θέλει να μεταβεί στο χωριό για μια «ανάσα» ωστόσο ακόμη δεν έχουν ξεκλειδώσει οι μετακινήσεις εκτός νομού.
ΜΕΘ στο ΚΑΤ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.04.2021
Ελλάδα
Παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία - Ρεκόρ διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ
Ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως αν τα πράγματα πάνε καλά και υπάρξει αποκλιμάκωση «θα μπορούσε με έλεγχο - τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα».
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί του Σαββάτου έφτασε στην Αττική η πρώτη παρτίδα με τα self tests που θα διατεθούν στα φαρμακεία από την Τετάρτη.
Oι πρώτες παλέτες με τα 900.000 δείγματα για τα self test σε φαρμακαποθήκη στο Μαρκόπουλο
O κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης, άρα «θα φτάσουμε το Πάσχα».
«Τα μέτρα δεν τηρούνταν έτσι και αλλιώς. Δεν υπήρχε και μεγάλη επιτήρηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Γι' αυτό τον λόγο πήρε αυτή την απόφαση η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης χρειάζεται και αυτό. Πρέπει όμως να μην το παρακάνουμε γενικώς και να καταλάβουμε ότι μεταδίδεται εξίσου καλά και σε εξωτερικούς χώρους» πρόσθεσε.
Για το «μπλόκο» στο λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, εξήγησε πως είναι δυναμική η εξέλιξη του ιού και η απόφαση των ειδικών δεν ελήφθη «ελαφρά τη καρδία» καθώς έγινε μελέτη των νέων δεδομένων των νοσηλειών.
Σχετικά με τα εμπορικά κέντρα σημείωσε πως είναι χώροι υψηλού κινδύνου ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα καθορίζουν και τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα γίνεται σταδιακά ανά επτά ημέρες αν το επιτρέπουν τα στοιχεία της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο – Αναβλήθηκε η συναυλία

  Η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο – Αναβλήθηκε η συναυλία Ανησυχία για τη  Μαρινέλλα  που κατέρρευσε στη σκηνή στο  Ηρώδειο  κα...