Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Χαρδαλιά με φόντο τον διαγωνισμό για τα self tests

 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.04.2021
Βρείτε μας
Νέα κόντρα με φόντο την πανδημία και με πρωταγωνιστές τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε την Κυριακή.
Στα πυρά που δέχτηκε η κυβέρνηση για την εταιρεία προμήθειας των self tests από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «σκάνδαλο με τα self tests» επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για «εγκληματική», όπως την χαρακτηρίζει διαχείριση της πανδημίας αλλά και για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος .
«Μετά τις αποκαλύψεις, τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και αφού το θέμα έφτασε πια στη Βουλή, η κυβέρνηση έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου - σαν τον κλέφτη και πάλι - να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία στην οποία επιχείρησε μέσα από ένα στημένο διαγωνισμό να δώσει 10 εκατ. ευρώ» αναφέρει.
Στη συνέχεια κάνει λόγο για μια εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε λίγο καιρό πριν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο και μόνα «προσόντα», όπως αναφέρει, τα χρέη. Κάνει δε λόγο για εμπειρία των ιδιοκτητών της σε άσχετες δραστηριότητες.
Σημειώνει επίσης, πως τα self tests ουδέποτε παραδόθηκαν.
«Όπως αποκαλύφθηκε χθες η εταιρεία αυτή, λίγο καιρό μετά την εξασφάλιση των 10 εκατ. πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία με ανάλογα χαρακτηριστικά» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Χαρδαλιά

Στις βολές της Κουμουνδούρου απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς που αρχικά ξεκαθάρισε πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η Δημόσια Υγεία.
Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση προχώρησε με ταχύτητα και πλήρη διαφάνεια, στη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια self - tests, για άνοιγμα σταδιακά των δραστηριοτήτων.
Υπουργείο Υγείας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.04.2021
Ελλάδα
"Πόλεμος" υπ. Υγείας - ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξαρτησία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
«Εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την προσπάθεια με αθλιότητες, fake news και τη γνωστή του μικροψυχία. Το ίδιο κάνει και τώρα που το συμπληρωματικό αυτό εργαλείο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στη στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας» αναφέριε.
Ξεκαθαρίζει ακόμη πως στη διαδικασία τηρήθηκε απαρέγκλιτα η νομιμότητα και έγινε πλήρης έλεγχος των δικαιολογητικών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο διαπίστωσε ότι η νομιμότητα τηρήθηκε απολύτως.
Προσθέτει δε πως αυτός ήταν και ο σκοπός της εγγυητικής επιστολής υπέρ του Δημοσίου σε περίπτωση που κάποιος εκ των αναδόχων δεν τηρούσε στο ακέραιο τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Τόνισε επιπλέον πως διασφαλίστηκαν πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου και με την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής το Δημόσιο ωφελήθηκε με ένα σημαντικό ποσό.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, αλλά επιβεβαιώνεται ότι έχει χάσει οποιαδήποτε επαφή με την αλήθεια» καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...