Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η Γερμανία θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία


Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Tank Leopard 2 - RIA Novosti, 1920, 25/01/2023
Tank Leopard 2. Αρχειακή φωτογραφία
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 25 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου Steffen Hebestreit.

«Στο πρώτο στάδιο, η Γερμανία θα παράσχει μια εταιρεία 14 αρμάτων μάχης Leopard 2 A6 από τα αποθέματα της Bundeswehr», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά, το Βερολίνο σχεδιάζει να μεταφέρει δύο τάγματα αρμάτων μάχης στο Κίεβο .
Η Hebeshtreit διευκρίνισε ότι η Γερμανία σκοπεύει να χορηγήσει άδεια για την επανεξαγωγή γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία σε χώρες που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις παραδόσεις από τα αποθέματά τους. Το νέο πακέτο βοήθειας UAF θα περιλαμβάνει επίσης στρατιωτική εκπαίδευση, συντήρηση συστημάτων, υλικοτεχνική βοήθεια και μεταφορές πυρομαχικών.
Tank Leopard 2 - RIA Novosti, 1920, 25/01/2023
Ο Πεσκόφ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο για την προμήθεια τανκς στο Κίεβο
Το Βερολίνο πήρε αυτή την απόφαση μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις με ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, εξήγησε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

"Αυτή η απόφαση προκύπτει από τη γνωστή μας θέση - να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε σε στενό συντονισμό και σε συνεννόηση σε διεθνές επίπεδο", φέρεται να είπε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Η Γερμανία , παρά τη μεγάλη προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, για μεγάλο χρονικό διάστημα απέφυγε να προμηθεύσει τέτοιο εξοπλισμό, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο που διέθεσε άρματα μάχης Challenger.
Όπως σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, μετά τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Υποστήριξη στην Ουκρανία των χωρών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί συναίνεση για την προμήθεια γερμανικών αρμάτων Leopard στο Κίεβο. Την παραμονή του Spiegel ανέφερε ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συμφώνησε να κάνει αυτό το βήμα.
Εκτός από τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Φινλανδία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Δανία διαθέτουν άρματα μάχης Leopard .
Την άνοιξη του περασμένου έτους, η Μόσχα έστειλε σημείωμα στις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας λόγω της μεταφοράς όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι κάθε φορτίο που περιέχει στρατιωτικό εξοπλισμό θα γίνει νόμιμος στόχος για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις .
Αμερικανικό τανκ Abrams - RIA Novosti, 1920, 25/01/2023
Ο Αντόνοφ προειδοποίησε για τις συνέπειες της προμήθειας αμερικανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου